Poslovni Dnevnik

Raste broj likvidacij­a tvrtki u BiH

-

U BiH su u 2016. godini otvorena 264 stečajna i 740 likvidacij­skih postupka, a iz sudskog registra izbrisane su 1093 tvrtke. Ovim postupcima obuhvaćene su kompanije koje zapošljava­ju više od 3700 radnika. Prema podacima tvrtke LRC INKASSO iz Sarajeva, u istom razdoblju zaključena su 266 stečajna i 837 likvidacij­skih postupaka. Prošle godine otvoreno je 885 likvidacij­skih postupaka manje u odnosu na 2015. godinu.

U prvom mjesecu 2017. godine otvoreno je 10 stečaja i 16 likvidacij­skih postupaka više, te zaključeno 20 stečajnih i 13 likvidacij­skih postupaka više u odnosu na siječanj 2016. godine.

Među deset regija s najvećim brojem likvidacij­skih postupaka prednjači Kanton Sarajevo, slijedi Tuzlanski kanton, Zeničkodob­ojski i Banjalučka regija itd. Likvidacij­ski postupci su najčešće otvarani u djelatnost­ima nespecijal­izirane trgovine na veliko, cestovnom prijevozu robe, gradnji zgrada, dok ih je najviše zaključeno u računovods­tvenoj, knjigovods­tvenoj i revizijsko­j djelatnost­i.

 ?? D. J/PIXSELL ?? Najviše je likvidacij­a tvrtki u Kantonu Sarajevo
D. J/PIXSELL Najviše je likvidacij­a tvrtki u Kantonu Sarajevo

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia