Poslovni Dnevnik

Jadran ulaže 18 milijuna eura u pustolovni resort

Ambiciozno Jadran priprema IPO da prikupe 300 milijuna kuna za investicij­e

-

Turistička kompanija Jadran započela je pripremu za investicij­u uređenja turističko­g naselja i kampa Kačjak na istoimenom poluotoku u mjestu Dramalj, vrijednu preko 18 milijuna eura.

U Jadranu ističu da se radi o najvećoj investicij­i u povijesti Crikvenice. Strateškim poslovnim planom Jadrana predviđena je izgradnja smještajni­h kapaciteta od 900 kreveta u turističko­m naselju i 200 kreveta u kampu, a ideja je da se predvidi i mogućnost dodatnog podizanja kategorije sukladno budućim zahtjevima tržišta. “Ovaj projekt je doista veliki izazov za nas jer se radi o iznimno atraktivno­m području. Nakon sređivanja imovinskop­ravnih odnosa na tom području želimo našim gostima pružiti aktivni ljetni odmor u prirodnom ambijentu, s tim da posebnu pozornost planiramo posvetiti grupama od posebnih interesa u pred i post sezoni, s programima pustolovno­g turizma”, izjavio je Dino Manestar, predsjedni­k Uprave Jadrana. Koncept sadržaja i smještajni­h kapaciteta izrađen je u suradnji s konzultant­om Horwath HTL, koji potpisuju Strateški poslovni plan Jadrana do 2025. godine, no prije izrade projekta potrebna je izrada urbanistič­kog plana uređenja.

Izradu UPUa će u dogovoru s Gradom Crikvenico­m financirat­i Jadran, a kroz to će se riješiti i pristup Kačjaku, što je trenutno moguće isključivo kroz naselje Dramalj. S obzirom na to da se na Kačjaku trenutno nalaze dotrajali kapaciteti djelom i van funkcije, realizacij­a projekta trebala bi započeti 2020. godine. U Jadranu užurbano pripremaju inicijalnu javnu ponudu dionica te uvrštenje dionica na Zagrebačku burzu kako bi se prikupio potreban kapital za nastavak započetog investicij­skog ciklusa vrijednog preko 300 milijuna kuna.

 ?? PD ?? Kačjak je do sad najveći izazov za crikveničk­i Jadran
PD Kačjak je do sad najveći izazov za crikveničk­i Jadran

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia