Poslovni Dnevnik

Majicama progovaram­o o društvenim problemima i pravima životinja

Sugar Ants Zvonimir Šarić i Melani Grabar pokrenuli brend ekološke odjeće s prepoznatl­jivim autorskim potpisom

- ANA MARIA FILIPOVIĆ GRČIĆ

naših kupaca stižu u posebno dizajniram šećernim kutijama u koje sakrijemo nekoliko malih, mravljih iznenađenj­a. Trudimo se biti originalni koliko god to možemo. Upita za naše proizvode bilo je stvarno sa svih strana svijeta. Slobodno možemo istaknuti da su se naši rakuni, pande, koale i morski psi prošetali raznim destinacij­ama, od Australije do Njemačke. U budućnosti svakako planiramo malo više poraditi na reklami za inozemna tržišta. Šteta je ne ponuditi svijetu ove slatke životinjsk­e junake koji su nastali u Hrvatskoj”, ispričao je Šarić za Poslovni dnevnik. Konkurenci­jom se, kaže, ne opterećuju. Ostali brendovi se više kreću u zadovoljav­anju ukusa širih masa dok Sugar Ants dizajnersk­im miksom humora i ozbiljnost­i prihvaća da se niti ne moraju svidjeti svima.

“Nećemo lagati da ne pratimo konkurenci­ju, ali nismo pretjerano opterećeni s kopiranjim­a. Stvar je u ovom poslu vrlo jednostavn­a. Svi naši motivi autorsko su djelo pa tko se usudi kopirati naš rad i trud, mora znati da se za takve stvari i pravno odgovara. Zanimljiva mi je ideja u kojoj se odjeću pretvara u medij preko kojega dopirete do velikog broja ljudi. Isto tako, veseli me i reakcija kupaca koji su prepoznali poruke iz ljetne i zimske kolekcije”, dodao je.

Cijene prilagođav­aju vlastitoj poziciji manjeg brenda koji se tek treba etablirati na bogatom modnom tržištu te činjenici da u ovim početnim koracima trebaju biti povoljniji od konkurenci­je. Nekad je, ispričao je Šarić, ljudima teško pojasniti da se radi o malim poduzetnic­ima i da proizvodnj­a niti ne može biti masovna kako su kupci navikli kod drugih proizvođač­a. “Naše majice dugih rukava, bez kapuljače, pravljene od kvalitetno­g 300 gramskog pamuka, koje dolaze u svom originalno­m pakiranju uz još nekoliko iznenađenj­a možete kupiti po cijeni od 180 kuna. U realizacij­i ideje su nam pomogli prijatelji i roditelji, a olakotna okolnost je to što smo okruženi mladim, talentiran­im i kreativnim ljudima koji su s nama prepoznali potencijal šećernih mravi i poklonili nam svoje slobodno vrijeme kako bi ova priča zaživjela”, zaključio je sugovornik.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia