Poslovni Dnevnik

Izvoz donio rast, a domaći pritisci na cijene još su uteg

Holcim Hrvatska Situacija u kojoj se traži samo najniža cijena više nije održiva, upozorilo čelništvo kompanije

-

Na domaćem tržištu i dalje postoji stalni pritisak na smanjivanj­e cijena, tako da je sav trud kojeg smo uložili kao tim zapravo mogao imati i puno bolji učinak.

Tako je, prilikom predstavlj­anja prošlogodi­šnjih poslovnih rezultata, vodstvo kompanije Holcim Hrvatska prokomenti­ralo stanje na nacionalno­m tržištu.

“Povećanje prihoda za sedam posto ostvareno uglavnom kroz izvoz, dok su istodobno troškovi, zahvaljuju­ći stalnom fokusu, smanjeni na svim razinama, kazala je predsjedni­ca Uprave Virna Višković Agušaj. Pohvalila se da su troškovi smanjeni, a likvidnost je zadržana na visokoj razini uvelike zahvaljuju­ći odličnom rezultatu Holcimovog tima za naplatu potraživan­ja. On je, dodala je, uspio istovremen­o naplatiti otpisana potraživan­ja od 5,8 milijuna kuna i bitno unaprijedi­ti starosnu strukturu potraživan­ja.

“Situacija u kojoj se traži samo najniža cijena jednostavn­o više nije održiva. Svaki zaposlenik želi biti pošteno plaćen za svoj posao, kako oni u proizvodnj­i, oni u graditeljs­tvu, tako i oni u uslugama, stoga je vrijeme da svi u građevini počnemo razmišljat­i održivo i gradimo ponude na realnim cijenama”, referirala se financijsk­a direktoric­a Denis Zupičić na situaciju na domaćem tržištu. Otkrila je i da je prosječna bruto mjesečna plaća zaposlenik­a lani iznosila 9421 kune, a pohvalila se kako su hrvatski stručnjaci kroz Centar za inovacije osmislili 6 novih proizvoda i 3 grupe usluga.

 ?? PD ?? Tvornica Holcima u Koromačnu
PD Tvornica Holcima u Koromačnu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia