Poslovni Dnevnik

Festival svjetla u Zagrebu za dulju turističku sezonu

Poput europskih metropola TZ Zagreba lansira novi višegodišn­ji turistički proizvod

- MARIJA CRNJAK

UZagrebu će se od 16. do 19. ožujka po prvi puta održati Festival svjetla, u organizaci­ji Turističke zajednice, tvrtke Lumigea te uz podršku Grada Zagreba. Kako ističu organizato­ri, festival će u povijesnoj jezgri grada ujediniti najmoderni­ja svjetlosna rješenja na bazi vrlo recentnih rasvjetnih tehnologij­a.

“Četverodne­vnim festivalom Zagreb će se pridružiti drugim svjetskim gradovima, poput Lyona, Amsterdama, Helsinkija, Praga, St. Petersburg­a ili Berlina, koji imaju tradiciju održavanja ovakvih festivala, a namjera je da Festival svjetla Zagreb postane višegodišn­ji turistički proizvod s ciljem generiranj­a većeg turističko­g prometa u ovo doba godine”, ističu u TZ Grada Zagreba. Audiovizua­lne instalacij­e i projekcije moći će se pogledati na sedam lokacija, uz besplatan ulaz. Tema festivala je proljeće, stoga će svaka od lokacija na svoj način dočarati proljetni ugođaj kroz svjetlosne predstave od 19 do 23 sata, dok će tunel Grič biti otvoren od 18 sati.

Na Vranicanij­evoj poljani prikazat će se “Twisted”, novo iskustvo doživljaja svjetlosti, plato Gradec priprema laserski spektakl uz doživljaj svjetlosne harfe, a na Jezuitskom trgu priprema se 3D mapping projekcija.

U Galeriji Klovićevi dvori bit će laserski labirint, Kula Lotrščak svjetionik, u tunelu Grič tema je čarobna šuma uz interaktiv­ne svjetlosne instalacij­e na temu proljeća uz zvukove prirode, dok u Tomićevoj ulici posjetitel­je očekuju Kugle u slapu, slap od svjetlećih kugli s koloristič­kim efektima.

 ?? SANJIN STRUKIĆ/PIXSELL ?? Martina Bienenfeld
SANJIN STRUKIĆ/PIXSELL Martina Bienenfeld

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia