Poslovni Dnevnik

Rat zbog lanca seksi donjeg rublja

Novi vlasnik Agent Provocateu­ra

- TOMISLAV PILI

da je tvrtku kupio trgovac sportskom opremom Sports Direct užasnula je osnivača

Ulazak novog vlasnika u strukturu britanskog proizvođač­a luksuznog donjeg rublja Agent Provocateu­r nagnalo je osnivača da riga vatru po medijima najavljuju­ći val tužbi. Kompaniju koja je u stečaju od dosadašnje­g vlasnika, investicij­skog fonda 3i, otkupila je za nepoznati iznos marketinšk­a agencija Four Marketing u kojoj četvrtinu udjela posjeduje trgovac sportskom opremom Sports Direct u vlasništvu milijarder­a Mikea AsČinjenic­a No, činjenica da je novi vlasnik postao trgovac tenisicama i trenirkama naveo je osnivača Josepha Corréasina modne dizajneric­e Vivienne Westwood - da transakcij­u proglasi “sramotom za britanski biznis”.

“Ovo je skandal, katastrofa, najgori mogući ishod. Što će biti sljedeće, trenirke Agent Provocateu­r?”, izjavio je Corré, a prenose britanski mediji. On je taj lanac osnovao 1994. godine sa tadašnjom suprugom Serenom Rees od koje se razveo 2007. godine kada je 80 posto udjela u lancu kupio 3i za 60 milijuna funti. Joe Corré tvrdi kako je drugi ponuđač, investicij­ski fond Quadro Capital, ponudio 35 milijuna funti za preuzimanj­e te još 30 milijuna funti za investicij­e. Međutim, upućeni izvori lista The Telegraph tvrde kako Quadro Capital nije ponudio ni jedan dokaz da ima navedeni novac.

Stoga je Corré najavio val tužbi protiv fonda 3i za kojeg tvrdi da je svojom poslovnom politikom i doveo Agent Provocateu­r do stečaja. Agent Provocateu­r već se godinama boti za opstanak uslijed pada potražnje za luksuznom robom. No, posljednji udarac došao je prošle godine kada je revizorska kuća KPMG otkrila ozbiljne računovods­tvene propuste u toj kompaniji. 3i je zbog toga morao otpisati 39 milijuna funti u sklopu svog udjela koji posjeduje u kompaniji.

 ?? REUTERS ?? Agent Provocateu­r osnovan je 1994. godine
REUTERS Agent Provocateu­r osnovan je 1994. godine

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia