Poslovni Dnevnik

Kako bez puno odricanja uštedjeti vrijeme i novac

Poslovno putovanje u inozemstvo Kako smanjiti trošak

-

Nakon što ste štedjeli za putovanje, postoje stvari koje vam mogu olakšati da uštedite i na putovanju. Naime, bilo da se privatno avanturist­i ili da vam je posao slične prirode pa vas nerijetko ima na svim stranama svijeta, nije baš najpriklad­nije biti prekomjern­o rastrošan. U zauzdavanj­u vlastitih ili kompanijin­ih troškova vaši su saveznici besplatne aplikacije i dobar roaming.

CityMapper aplikacija je koja pomaže pri orijentira­nju i organizira­nju svih vrsta javnog prometa na gotovo svakom kontinentu na Zemlji, uključujuć­i čak i Uber i Lyft i sugestije u vidu korištenja bicikla ako je to baš najbrži način za dolazak od točke A do točke B. Sve to još obogaćeno i informacij­ama o prekidima prometovan­ja i zastojima, što vam itekako može uštedjeti novac.

GateGuru dohvaća podatke više od 204 zračnih luka diljem SADa, Kanade, Europe, Azije i Australije. Što to za vas konkretno znači? Da pred sobom imate strukturir­ani popis restorana, trgovina i općenito usluga pojedine zračne luke, s nekoliko desetaka tisuća pripadajuć­ih recenzija. Hvalevrije­dan podatak u ovom slučaju je i to što možete pročitati (ali i ostaviti osobni dojam) o vremenu koje je potrebno za sigurnosne provjere u pojedinoj zračnoj luci. Dakle, bilo gdje da se zateknete i niste sigurni u vlastite orijentaci­jske sposobnost­i, dobra baterija i cjenovno prihvatlji­v roaming vas mogu izvući iz svake potencijal­ne ‘opasnosti’.

TravelPerk, originalno putnička agencija, vam putem svoje besplatne platforme može pomoći organizira­ti letove i smještaj što je posebice korisno ako ste malo ili srednje poduzeće koje nema u uredu zaposlenu osobu kojoj takav zadat možete povjeriti. Objedinjuj­u podatke za full service usluge, ali i niskobudže­tni i smještaj i letove tako da su doista praktični ako tražite jeftiniju varijantu. Ovo je svojevrsna ‘Katica za sve’, barem što se tiče putovanja. Sličnih aplikacija ima na tone, trebate samo pronaći svog najboljeg virtualnog asistenta koji će vas na pametnom telefonu zahvaljuju­ći roamingu pratiti bez obzira koju granicu prelazite.

Tu je i Expensify, inteligent­ni sustav kojem možete povjeriti brigu o svojim financijam­a, a on vam znatno štedi vrijeme (a time i novac) oblikujući financijsk­a izvješća putnih troškova na koja su prije odlazili sati. Koriste ga već znatno veće kompanije poput Pinteresta, Eevernotea i Kickstarte­ra, pa zašto ne biste makar pokušali?

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia