Poslovni Dnevnik

UberBOAT na Jadranu kreće u lipnju preko čarter kompanija

Iščekuju zakon Nadam se da će Vlada prepoznati potencijal digitalne ekonomije te prilagodit­i regulativu smjernicam­a EU, kaže Rob Khazzam

- MARIJA CRNJAK

Uber će novu uslugu UberBOAT na Jadranu uvesti u lipnju, a plovila će angažirati preko čarter menadžment kompanija, jer hrvatski zakoni ne dozvoljava­ju privatno iznajmljiv­anje plovila. Potvrdili su to menadžeri Ubera za Europu na susretu s novinarima u utorak. Najavili su širenje usluge UberX po cijeloj obali, jer žele iskoristit­i potencijal turističko­g rasta u Hrvatskoj.

“Na Jadranu su se već počeli kupovati gliseri koje ćemo angažirati. Cilj je povećati dostupnost, mobilnost i sigurnost prometa između obale i otoka te između otoka. Angažirat ćemo glisere s različitim brojem mjesta koji će biti dostupniji od postojećih taksi brodova, a cijene će varirati od broja pojasnio je Tremac. U Uberu su jako zadovoljni rezultatim­a u Hrvatskoj, koja im je trenutno najbrže rastuće tržište na svijetu, te se nadaju da će i Vlada prepoznati potencijal rasta ekonomije i zapošljava­nja u Uberu kroz prilagodbu zakonske regulative. “Veseli nas što se radi na prilagodbi zakona s obzirom da je Hrvatska tehnološki napredna zemlja, i sigurna sam da će vaše vlasti prepoznati potencijal digitalne ekonomije te prilagodit­i regulativu u skladu sa smjernicam­a EU”, istaknuo je Rob Khazzam, generalni menadžer za srednju i istočnu Europu.

 ?? DINO STRANIN/ ?? Žele iskoristit­i turistički rast
DINO STRANIN/ Žele iskoristit­i turistički rast

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia