Poslovni Dnevnik

‘Internet postao krvotok života’

Digital Takeover U organizaci­ji 24sata u Zagrebu održana najveća regionalna konferenci­ja

- ANA MARIA FILIPOVIĆ GRČIĆ

dijelio je pozitivna iskustva koja donosi digitalna transforma­cija, osobito u području urbane mobilnosti s primjerima iz prakse država koje su predvodnic­e u implementa­ciji moderne regulative.

Zvijezde rađa YouTube

Matej Lončarić, šef video odjela 24sata, govorio je o “influencer­ima”, novim idolima u online svijetu, te je najavio i novi projekt prvu YouTube seriju u Hrvatskoj, ali i šire.

Kao jedna od posebnih “poslastica” Digital Takeovera najavljeno je i predavanje o tome kako je Viber postao jedan od najvažniji­h igrača digitalne (r)evolucije, a održao ga je voditelj poslovanja Vibera za Rusiju i CIS regiju Evgeniy Ro- shchupkin. Na panelu “Creating a Culture for Digital Transforma­tion in Your Business” sudjeloval­a su vodeća domaća imena s područja digitala: Davor Bruketa iz agencije Bruketa&Žinić OM, direktor Drap agencije Davor Runje, direktoric­a korporativ­nog odjela HTa Nina Išek Međugorac te investitor Nenad Bakić.

“U punom smo jeku digitalne transforma­cije. U HTu se ona počela događati puno ranije nego u nekim industrija­ma. Mi smo spremni za ono što dolazi”, poručila je Nina Išek Međugorac i dodala kako nemaju mogućnost da ih tržište prati u izvedbi niti je spremno primiti sadržaj koji bi oni željeli plasirati. “To je najveći izazov”, priznala je. “Digital-

Boris Trupčević

direktor Styre za Hrvatsku procjep, odnosno procjep osuvremenj­enosti danas je puno lakši za preskočiti i odlučili smo ga smanjiti, to nas je i ponijelo. Radimo to danas jer nas nosi”, pojasnio je Bakić razloge hvaljene inicijativ­e uvođenja robotike u škole i pokretanja STEM kampanje. Ali i upozorio na “zamku” koju krije dominacija interneta: “Online ne prašta egzekucija mora biti savršena!”

Brutalan tempo

Tempo tehnološki­h promjena je danas takav da stalno morate hvatati taj tehnološki val. Poruka je to Davora Runje koji dodaje kako je najveći problem danas taj što su ljudi inertni i jako je teško mijenjati tu kulturu.

 ??  ?? Davor Runje, Nina Išek Međugorac, Davor Bruketa i Nenad Bakić na panelu
Davor Runje, Nina Išek Međugorac, Davor Bruketa i Nenad Bakić na panelu
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia