Poslovni Dnevnik

Prigovor Viadukta srušio natječaj u BiH

Zloporabe Autoceste FBiH poništile su natječaj za izgradnju poddionice Koridora 5C jer se konzorcij Viadukta i Heringa žalio što nije dobio posao, a njihova ponuda bila je jeftinija

-

JP Autoceste Federacije BiH poništile su međunarodn­i natječaj za izgradnju poddionice autoceste južno od Mostara nakon što je Europska investicij­ska banka (EIB) utvrdila nezakonito­sti oko dodjele posla, na osnovi prigovora kojega je uputio hrvatskobo­sanskoherc­egovački konzorcij, čija je ponuda bila niža za čak 14 milijuna eura.

Kako prenose mediji pozivajući se na priopćenje Autocesta, natječaj je raskinut s “ciljem ubrzanja i konačnog njegova završetka i stavljanja u funkciju odobrenih financijsk­ih sredstava”.

“Raspisat će se novi tender po skraćenoj proceduri, kako bi se u što skorijem vremenu potpisao Ugovor o izgradnji i započeli radovi”, navode iz Autocesta FBiH. Pri tome su iz ovog javnog poduzeća naveli da se odlukom o poništenju natječaja, koji je raspisan još 2014. godine, ni na koji način ne želi utjecati na daljnji tijek istrage EIBa.

Zamjenik ministra prometa i veza BiH Saša Dalipagić (HDZ BiH) izrazio je ne- davno sumnju da, zahvaljuju­ći zloporabam­a dužnosnika Stranke demokratsk­e akcije (SDA) Jasmina Buče u Autocestam­a FBiH, konzorcij kojeg čine Viadukt iz Zagreba i Hering iz Širokog Brijega, nije izabran za izvođača radova najvećeg mosta na koridoru 5C kod Počitelja preko rijeke Neretve, iako je konzorcij od suparnika bio jeftiniji za čak 14 milijuna eura. Most Počitelj dug je 945 metara. Ukupna vrijednost radova na ovoj dionici uključujuć­i most iznosi 100 milijuna eura.

 ?? PD ?? Most Počitelj na Neretvi najveći je na Koridoru 5C
PD Most Počitelj na Neretvi najveći je na Koridoru 5C

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia