Poslovni Dnevnik

Etihadov Centar za usluge u Beogradu

Kontakt Zrakoplovn­a kompanija iz Abu Dhabija zapošljava 200 osoba koji će moći primiti 4,4 milijuna poziva do 2020. godine PRUŽATI USLUGE REZERVACIJ­E I IZDAVANJA

-

Etihad Aviation Group iz Abu Dhabija, otvorio je u Beogradu Centar za ujedinjene usluge koji će obavljati zajedničke funkcije zračne kompanija članica mreže Etihad Aviation Partners, kao što su usluge kontakt centra i programa lojalnosti.

U početku će u njemu biti zaposleno 200 ljudi, a plan je da se do 2020. broj zaposlenih poveća na 685, dok Centar može primiti primi 4,4 milijuna poziva do 2020. godine.

Zaposleni će u početku pružati usluge rezervacij­e i izdavanja karata u koje spadaju prodaja, promjena plana putovanja i obrada zahtjeva za posebnim uslugama.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je na otvaranju da je sretan što je odlučeno da centar bude otvoren u Srbiji i da to pokazuje kako Srbija može uraditi što i najbolji narodi na svijetu i da “možemo pripadati tim ljudima i zemljama”.

Prema njegovim riječima, Srbija se danas može pohvaliti kako ima pristojnu zrakoplovn­u kompaniju i da je za tri i pol godine udvostruče­n broj putnika na beogradsko­m aerodromu, te da je za 2,6 puta povećan broj putnika nacionalno­g prijevozni­ka Air Serbije. Premijer Srbije je napomenuo i da je za koncesiju Aerodroma Nikola Tesla zainteresi­rano 27 kompanija, među kojima i one iz Kine, Francuske i Njemačke, dodajući da će biti velika borba za koncesiju zato što svi vide Beograd kao važno, značajno mjesto i čvorište svih puteva, ne samo u jugoistočn­oj Europi, nego i u značajnije­m dijelu kontinenta.

Aleksandar Vučić je naveo i da je zahvaljući Etihadu povećan broj turista u Srbiji i Beogradu.

“Prošle godine bilo je 1,1 milijuna turista u Beogradu, a nešto više od dva milijuna u Srbiji. Brojeve možemo dramatično povećati i pohvaliti se i s četiri ili pet milijuna turista. Za sve to bio je potreban Etihad”, rekao je Vučić.

 ?? PD ?? Zahvaljuju­ći Etihadu, suvlasniku Air Serbije, povećan je broj turista u Srbiji i Beogradu
PD Zahvaljuju­ći Etihadu, suvlasniku Air Serbije, povećan je broj turista u Srbiji i Beogradu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia