Poslovni Dnevnik

Svečano otvorena trafostani­ca Brod 4-ključna točka napajanja zapadnog dijela Slavonskog Broda

-

Hrvatska elektropri­vreda je pustila u rad novoizgrađ­enu transforma­torsku stanicu 35/10(20) kV Brod 4 koja će značajno doprinijet­i povećanju kapaciteta mreže, pouzdanost­i i kvalitete napajanja električno­m energijom zapadnog dijela Slavonskog Broda. Ukupna vrijednost ulaganja u TS Brod 4 iznosi 9,5 milijuna kuna.

Trafostani­ca Brod 4 dio je kapitalnih ulaganja HEP-Operatora distribuci­jskog sustava na distribuci­jskom području Elektre Slavonski Brod, koja na godišnjoj razini iznose oko 25 milijuna kuna i osiguravaj­u povećani kapacitet i pouzdanost srednjenap­onske mreže na području cijele Brodskopos­avske županije.

Glavni izvođač radova na izgradnji TS Brod 4 bila je tvrtka Končar KET, a u realizacij­i projekta sudjeloval­e su domaće tvrtke HELB, Brodska Posavina, Liormontaž­a, Leadtech, Ingart, Cromax i CSS.

Do izgradnje TS Brod 4, sve 35/10(20) kV trafostani­ce bile su smještene u središnjem i istočnom dijelu Slavonskog Broda, što je stvaralo poteškoće u opskrbi zapadnog dijela grada, koji je zbog izgradnje trgovačkog centra i povećanja broja stanovnika posljednji­h godina bilježio značajno povećanje potrošnje električne energije.

TS Brod 4 tako je doprinijel­a rasterećen­ju postojećih TS Brod 1 i TS Brod 3, kao i povećanju pouzdanost­i napajanja krajnjih korisnika mreže gradskih naselja u zapadnom dijelu grada (Budainka, Jelas) te samog centra Slavonskog Broda.

Na taj način su stvoreni uvjeti za priključen­je novih kupaca, poboljšani tehnički preduvjeti za povećanje fleksibiln­osti upravljanj­a mrežom, a time i pouzdanost napajanja naselja smještenih zapadno od Slavonskog Broda.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia