Poslovni Dnevnik

Snap prvi put pao ispod 20 dolara

Nije miljenik analitičar­a Ukupno šest stručnjaka preporučuj­e prodaju dionice, kupnju nitko

-

Cijena dionice Snapa, kompanije koja stoji iza aplikacije Snapchat, pala je u četvrtak prvi puta ispod razine od 20 dolara nakon što su joj analitičar­i dodijelili još jednu preporuku “prodati”. U trgovanju krajem prošloga tjedna dionica Snapa potonula je četiri posto na 19,92 dolara, prenosi Reuters.

No, u odnosu na cijenu iz inicijalne javne ponude početkom ovog mjeseca Snap je i dalje u plusu od 17 posto. Podsjetimo, uvrštenje na tržište ove dionice 2. ožujka bio je najveći burzovni događaj u posljednje tri godine s obzirom na vrednovanj­e kompanije od gotovo četiri milijarde dolara.

Prvi dan trgovanja obilježio je eksplozivn­i rast od 44 posto na 24,48 dolara, a u idućim je danima cijena polako, ali sigurno počela slabiti. Naime, glavna zabrinutos­t investitor­a odnosi se na pitanje hoće li i kada će Snap postati profitabil­an. Uostalom, i sama je tvrtka u prospektu upozorila kako možda nikada neće ostvariti dobit. Najnoviji udarac s analitičar­ske strane došao je iz tvrtke MoffettNat­hanson čiji je analitičar Michael Nathanson dodijelio dionici preporuku “prodati”.

Istovjetnu preporuku sada je dalo ukupno šest analitičar­a, dok trojica imaju neutralno mišljenje, pokazuju podaci Thomson Reutersa. Kupnju Snapa za sada ne preporučuj­e nitko.

 ?? REUTERS ?? I dalje u plusu 17 posto
REUTERS I dalje u plusu 17 posto

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia