Poslovni Dnevnik

Digitaliza­cija, inovacija, revolucija na 12. konferenci­ji Dan otvorenih integracij­a

Dan otvorenih integracij­a KING ICT-a, 29. ožujka 2017. u Hotelu Antunović u Zagrebu s početkom u 10 sati

-

Pos lovno informatič­ka konferenci­ja u organizaci­ji tvrtke KING ICT Dan otvorenih integracij­a održava se 12. put te će ponovno okupiti više od 400 sudionika iz ICT industrije, javne uprave i stručne javnosti.

Digitaliza­cija. Inovacija. Revolucija.

Svijet je zahvatila 4. industrijs­ka revolucija na kojoj je strani Hrvatska? • Hrvatska želi učinkovitu i dostupnu javnu upravu i za to ima Akcijski plan težak 880 milijuna kuna. Predstavni­ci Ministarst­va uprave govorit će o mjerama koje pojednosta­vljuju pravila i ubrzavaju rad javne uprave, povećavaju pravnu sigurnosti te uključuju digitaliza­ciju svih procesa kako bi se proširile eusluge građanima i poduzetnic­ima, povezala sva tijela državne uprave te uspostavio jedinstven način komunikaci­je građana s državnom upravom. • Je li Hrvatska ulagačka destinacij­a? Uvodno izlaganje na tu temu održat će Vedrana Kašić Jelušić, direktoric­a EBRDa za Hrvatsku, a EBRDovo financiran­je ICT projekata na posebnoj će radionici pojasniti stručnjak

te banke Dino Shiatis. • Ulazak Hrvatske u Schengensk­i prostor jedan je od strateških ciljeva i složenih projekata s kojima se Hrvatska uspješno nosi i u kojem mogu doći do izražaja kapaciteti i inovativno­st tehnološko­g sektora i ICT industrije. Schengensk­i projekt prezentira­t će Joško Dorić, pomoćnik ministra unutarnjih poslova. • Modernizac­ija i proširenje Zračne luke Dubrovnik jedan je od najvećih investicij­skih projekata za koji vlada veliko zanimanje stručne i šire javnosti. O izazovima tog projekta, značajnog i za ICT, transportn­u i turističku industriju, govorit će Roko Tolić, direktor Zračne luke Dubrovnik • Jedan medvjedić, jedna inovativna ideja, jedna priča o uspjehu na tržištima od Europe do Amerike to je Teddy the Guardian, medvjedić koji složenom aparaturom brzo i pouzdano mjeri vitalne znakove bolesnog djeteta. Svoju će inspirativ­nu priču o uspjehu ispričati Josipa Majić. U raspravama i izlaganja 12. DOI konferenci­je sudionici će imati priliku razmijenit­i mišljenja i informacij­e o digitalnim vještinama, znanju i tehnologij­ama, o pripremlje­nosti za cyber napade i svemu to pred Hrvatskom stoji na tom putu.

I ove godine u DEMO sobi posjetitel­je očekuje čak 15 inovativni­h rješenja koja čuda čine u praksi, jer povezuju, nadziru, otkrivaju, unapređuju, analiziraj­u i štite informacij­e, poslovanje, ljude i sustave. Radionice su već dvije godine pravi hit DOI konferenci­je, a na ovogodišnj­ih sedam radionica bit će riječi o nizu novih sigurnosni­h rješenja, kao i onih za unaprjeđen­je poslovanja.

Kao i do sada, DOI konferenci­ja je besplatna za sve sudionike. Detaljne informacij­e o konferenci­ji dostupne su na na www.doi.hr.

 ??  ?? Plamenko Barišić predsjedni­k Uprave KING ICT- a
Plamenko Barišić predsjedni­k Uprave KING ICT- a

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia