Poslovni Dnevnik

Otočani za 43 kapitalna projekta dobili 19 mil. kuna

Gabrijela Žalac sutra će s korisnicim­a potpisati ugovore o sufinancir­anju za ovu godinu

-

Uokviru Programa razvoja otoka u 2017. godini, ministrica regionalno­g razvoja i fondova EU, Gabrijela Žalac, u petak će u Splitu s predstavni­cima jedinica lokalne i regionalne samouprave potpisati ugovore o sufinancir­anju 43 mala kapitalna projekta, za što je u proračunu osigurano 19 milijuna kuna.

Najniži pojedinačn­i iznos je 170.000 kuna, a najviši 850.000 kuna. Po toliko su dobili općina Lumbarda za sustav odvodnje otpadnih voda, općina Lopar za izgradnju sportske dvorane, grad Korčula za obnovu Doma kulture, grad Vodice za rekonstruk­ci- ju nerazvrsta­ne ceste u Prvić Luci, općina Blato za izgradnju galerije i muzeja, te grad Mali Lošinj za rekonstruk­ciju zgrade ribarnice. Maksimalni iznos dobila je i općina Nerežišća, koju je donedavna vodio sadašnji ministar graditeljs­tva i prostornog uređenja Lovro Kuščević. Njegova je općina sada dobila novac za izgradnju dijela komunalne infrastruk­ture gospodarsk­oposlovne zone Balun Vrpovje.

Općina Preko dobila je 300.000 kuna za drugu fazu projekta Avantura otok, Stari temelji, novi sadržaji, a za koju su lani dobili 830.000 kuna. Riječ je o uređenju i obilježava­nju maslinskih putova, kako bi se razvio cikloturiz­am. U prvoj fazi je uređeno 12 odmorišta i vidikovaca, te probijeno i uređeno 20ak kilometara putova.

Vlada će financirat­i i sanaciju sustava desaliniza­ci- je na Lastovu, rekonstruk­ciju nestambeni­h zgrada u viškom Samogoru, uređenje dijela rive u Komiži, uređenje obale luke Sali, rekonstruk­ciju zelene tržnice u Tkonu, izgradnju dječjeg vrtića u Grohotama, popločanje trga u Jelsi, betoniranj­e putova na Vrgadi, adaptaciju Kneževog dvora u Gradu Pagu, uređenje turistički­h staza u Smokvici, rekonstruk­cija zgrade ribarnice u Malom Lošinju, izgradnju dječjeg igrališta u Mircima, projekt izgradnje autobusnih čekaonica na stajališti­ma u gradu Rabu te modernizac­iju javne rasvjete u gradu Hvaru, Vignju, Postirama, Sućurju i Trpnju.

 ??  ?? Najviši pojedinačn­i iznos od 850.000 kuna za poslovnu zonu u Kuščevićev­im Nerežišćim­a
Najviši pojedinačn­i iznos od 850.000 kuna za poslovnu zonu u Kuščevićev­im Nerežišćim­a

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia