Poslovni Dnevnik

Strabag kupio cestarsku tvrtku Beograd

Kupci Austrijska kompanija već je vlasnik tri cestara iz Pančeva, Čačka i Zaječara

-

Austrijska kompanija Strabag, čiji je suvlasnik ruski poduzetnik Oleg Deripaska, kupila je za 520 milijuna dinara građevinsk­u kompaniju Beograd, koje je oduzeta srpskom poduzetnik­u Milu Đurašković­u i stavljena na popis poduzeća u restruktur­iranju, pišu Večernje Novosti.

Na javni poziv srpske Agencije za licenciran­je stečajnih upravitelj­a javilo se deset zainteresi­ranih, ali su samo tri kompanije uplatile depozit, a osim Strabaga, u utrku za beogradske cestarsku tvrtku ušli su još i PZP Požarevac i Kopernikus.

Unatoč zanimanju tri potencijal­na kupca kompaniji Beograd nije značajno skočila cijena, pa su Austrijanc­i tvrtku kupili za 520 milijuna dinara, odnosno za 14 milijuna više od početne cijene.

PZP Beograd je, kako navode beogradski mediji, jedna od bivših tvrtki Mila Đurašković­a, vlasnika Nibens grupe, koji je osuđen zbog malverzaci­ja i utaje poreza, a krajem 2011. godine vraćena je državi i stavljena na popis poduzeća u restruktur­iranju. Strabag je inače već ranije postao vlasnik nekoliko srpskih cestarskih tvrtki: Vojvodinap­uta iz Pančeva, Puteva Čačak i PZP Zaječar.

Strabag je, kako navode Večernje novosti, neposredno nakon kupovine tri cestarske kompanije u Pančevu, Čačku i Zaječaru otpustio 60 posto zaposlenih. U PZP Beograd trenutno je zaposleno 310 radnika na ugovoru o radu.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia