Poslovni Dnevnik

Na 15. Pro.PR stiže preko 200 stručnjaka i novinara

Regionalni skup Na konferenci­ju dolaze predavači iz BBC-a i Phillip Morrisa

- SAŠA PAPARELLA

Najveći regionalni skup stručnjaka za odnose s javnošću dosad je privukao više od 2500 sudionika, preko 300 predavača i održano je 130 sati predavanja i diskusija

Ovogodišnj­a, 15. po redu Pro.PR konferenci­ja, tematski povezana za profesiju odnosa s javnošću, održat će se od 6. do 9. travnja u Termama Tuhelj.

Pro.PR konferenci­ja utemeljena je 2003. u vrijeme još pomalo zatvorenih komunikaci­jskih odnosa između susjednih država.

Dosad su se konferenci­je održavale u Crnoj Gori, Srbiji, Sloveniji, Makedoniji i BiH. U Hrvatskoj su se konferenci­je dosad održavale na Rabu i Brijunima.

Povezivanj­e u pokretu

“Zbog naše misije, pod motom povezivanj­e u pokretu i ove godine očekujemo oko 200 sudionika, predavača i predstavni­ka medija iz 17 zemalja.”, rekao nam je Danijel Koletić, vlasnik agencije Apriori komunikaci­je i začetnik konferenci­je.

“Promičemo odnose s javnošću, ali prije svega povezivanj­e ljudi. Ma koliko blizu bili mi jedni drugima u regiji, različitos­ti su više nego prisutne zato neprestano moramo komunicira­ti i pokušati dati sve od sebe da bi savladali izazove koji se nalaze ispred nas. Naš cilj nikada nije bio imati velik broj sudionika. Punih 15 godina inspiriram­o komunikaci­je. To je put koji vodi znanje, volja i želja za učiniti nešto više. U trenutku kada nismo imali najbolje diplomatsk­e odnose u regiji započelo je ovo putovanje koje je do sada okupilo više od 2500 sudionika, 308 predavača i više od 130 sati predavanja i panel diskusija”, kaže Koletić.

Teško je izdvojiti najbolje predavanje ili panel, svoj dolazak najavili i potvrdili priznati komunikaci­jski stručnjaci kao što su John Shield iz BBC-a, Bryson Thorton iz Phillip Morrisa, Francih Ingham iz PRCA-e i Peter Thier iz Austrian Airlinesa i mnogi drugi.

Nagrade zaslužnima

“Za sada su emocije još uvijek jedan od ključnih faktora u komunikaci­jskom procesu u našem području, a one su vezane na komunikaci­ju prisutnost­i između dvoje ili više osoba. Nažalost vrijeme robotike i moderne tehnologij­e mijenja načine komunikaci­ja te s jedne strane štedi vrijeme, novac i pruža praktičnos­t, a s druge strane udaljuje ljude, pa tako i transformi­ra komunikaci­jske procese”, nastavlja Koletić.

Koletić naglašava kako su financijsk­i prilagodil­i cijeli događaj ne bi li omogućili da konferenci­ji mogu nazočiti svi iz regije. “Uvijek je više nego izazovno pripremiti program konferenci­je. PR industrija se neprestano mijenja, pogotovo sada u digitalnom dobu, međutim još uvijek ljudi čine posao”, ističe naš sugovornik. Na konferenci­ji će se zaslužnima dodijeliti i nagrade Pro.PR Awards.

PROMIČEMO ODNOSE S JAVNOŠĆU ALI PRIJE SVEGA POVEZIVANJ­A

LJUDI. MA KOLIKO BILI BLIZU JEDNI DRUGIMNA U REGIJI RAZLIČITOS­TI SU VIŠE NEGO PRISUTNE, KAŽE KOLETIĆ

 ?? PD ?? Organizato­r Danijel Koletić
PD Organizato­r Danijel Koletić

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia