Poslovni Dnevnik

Željeznica CG tone u minus

Propadanje Od tri, dvije željezničk­e kompanije bilježe gubitke

-

Crnogorske željezničk­e kompanije Željezničk­i prijevoz i Održavanje željezničk­ih voznih sredstava završile su prvo tromjesečj­e ove godine u debelom minusu. Željezničk­i prijevoz je u gubitku od 439,5 tisuća eura, znatno više nego u istom razdoblju lani kada je njihov minus iznosio 299 tisuća eura. Poslovni prihodi manji su za oko 300 tisuća eura nego lani i iznose 1,5 milijuna eura, od kojih se 415 tisuća eura odnosi na prihode od prodaje, piše Dan.

Kompanija je smanjila poslovne rashode, pa su oni na kraju prvog tromjesečj­a iznosili 1,9 milijuna eura, odnosno 2,2 milijuna u istom razdoblju 2016. godine. Na troškove zarada, naknada zarada i ostalih osobnih rashoda otišlo je 961,9 tisuća eura, a na troškove rezerviran­ja i amortizaci­je 334,9 tisuća eura.

Kompanija Održavanje željezničk­ih voznih sredstava prvo tromjesečj­e završila je s minusom od 218,5 tisuća eura, malo većim nego u istom razdoblju prošle godine, kada je iznosio 185,7 tisuća eura. Poslovni prihodi u prvom tromjesečj­u bili su 354 tisuća eura, dok su poslovni rashodi iznosili 563,5 tisuća eura. Na nabav- nu vrijednost prodane robe otišlo je 16,7 tisuća eura, odnosno na troškove materijala 12,2 tisuća eura, te na troškove zarade, naknade zarada i ostale osobne rashode 453,2 tisuće eura.

Na troškove rezerviran­ja i amortizaci­je otišlo je 56,4 tisuća eura, a 24,9 tisuća vodi se među ostalim poslovnim rashodima.

Jedina željezničk­a kompanija koja nije poslovala s gubitkom je Montecargo.

Ta kompanija završila je prvo tromjesečj­e ove godine s plusom od 196,9 tisuća eura što je mnogo bolji rezultat nego u istom razdoblju prošle godine, kada je minus bio veći od 300 tisuča eura.

 ?? DUŠKO MARUŠIĆ/PIXSELL ?? Kompanija Željezničk­i prijevoz u gubitku je od 439,5 tisuća eura
DUŠKO MARUŠIĆ/PIXSELL Kompanija Željezničk­i prijevoz u gubitku je od 439,5 tisuća eura

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia