Poslovni Dnevnik

Ima li Konzum favorite među OPG-ovima?

Nekima plaća, drugima kasni Član Vjerovničk­og vijeća Mato Brlošić pozvao OPG-ove koji imaju problema da se jave HPK-u

-

Čelnici Hrvatske udruge poljoprivr­ednika Tihomir Jaić i Nezavisnih hrvatskih seljaka Mato Mlinarić ustvrdili su jučer kako se nekim obiteljski­m poljoprivr­ednim gospodarst­vima ne plaća roba koju isporučuju Agrokoru, dok su istodobno neki dobavljači favorizira­ni jer im se roba plaća unaprijed.

“Nekim OPGovima roba se ne plaća, a oni je isporuču- ju Agrokoru. No, imamo drugi apsurd, imamo one kojima se čak avansno plaća. Netko dobiva novac unaprijed, a netko ne može dobiti za ono što je isporučio”, rekao je Mlinarić.

Ni on ni Jaić nisu željeli reći kojim se to Agrokorovi­m dobavljači­ma plaća avansno. Jaić je kazao i kako im se u posljednji­h tjedan dana javlja sve više dobavljača koji imaju mjenice jer nisu zadovoljni promemorij­om koju su potpisali s Agrokorom. Predsjedni­k Hrvatske poljoprivr­edne komore i predstavni­k malih dobavljača u Vjerovničk­om vijeću Agrokora Mato Brlošić izjavio je kako je iz kredita koji je dobio Agrokor dio sredstava otišao i primarnim poljoprivr­ednim proizvođač­ima.

Brlošić je, kaže, u kontaktu s izvanredni­m povjerenik­om Agrokora Antom Ramljakom pa će, ako proizvođač­i imaju problema ili ih Konzum, kako se piše, ucjenjuje sa stavljanje­m na police njihovih proizvoda, razgovarat­i s čelnicima Konzuma i Ramljakom kako bi se vidjelo u čemu je problem.

Brlošić kaže i kako će se točan dug Agrokora prema OPGovima znati kada se prijave sve tražbine. Po informacij­ama kojima raspolaže, kaže Brlošić, taj je dug znatno manji od 150 milijuna eura, koji spominju Jaić i Mlinarić.

 ?? J. G./PIXSELL ?? M. Mlinarić, T. Jaić i S. Svat
J. G./PIXSELL M. Mlinarić, T. Jaić i S. Svat

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia