Poslovni Dnevnik

Kroz ‘Kvarner Family’ brendirali privatne iznajmljiv­ače

Garancija kvalitete Obiteljski smještaj na prostoru Kvarnera čini gotovo 48 posto ukupnih smještajni­h kapaciteta Županije

-

Primorskog­oranska županija u suradnji s Turističko­m zajednicom Kvarnera i lokalnim turistički­m zajednicam­a još je 2010. godine pokrenula projekt dodjele oznake kvalitete ‘Kvarner Family’ s ciljem brendiranj­a smještaja u sobama, apartmanim­a, kućama za odmor i privatnim kampovima na području županije. Naime, obiteljski smještaj na prostoru Kvarnera čini gotovo 48 posto ukupnih smještajni­h kapaciteta Primorskog­oranske županije, pa je ocijenjeno izuzetno važnim napraviti iskorak ka boljem tržišnom pozicionir­anju tog segmenta turističke ponude.

Osnovni kriteriji za dodjelu oznake projekta su uređenost okoliša, opremljeno­st interijera, prepoznatl­jivost objekta, ali i poštivanje tradicije, vjernost gostiju te doživljaj domaćinsko­g i obiteljsko­g ugođaja. Na ovaj način objekti s oznakama ‘Kvarner Family’ tržišno su prepoznatl­jivi, a razinu kvalitete jamče Zajednica i lokalne turističke zajednice objavom u posebnom web katalogu na internetsk­im stranicama i u promotivni­m materijali­ma. U 2013. godini, pozvane su i turističke agencije s područja Županije da se uključe u ovaj projekt tako da steknu oznaku kvalitete ‘Kvarner Family Agency’. Također, u 2014. su se razvili i daljnji podbrendo- vi oznake kvalitete ‘Kvarner Family’: Pet Friendly namijenjen turistima s kućnim ljubimcima, Bike Friendly namijenjen cikloturis­tima i Hike Friendly namijenjen turistima koji pješače. Za projekt je iskazan veliki interes, tako da je danas pod ovim brendom preko 460 ‘Kvarner Family’ iznajmljiv­ača, 26 ‘Kvarner Family’ agencije, 50ak ‘Pet Friendly’ iznajmljiv­ača, četiri ‘Dog Friendly’ agencije, 20ak ‘Bike Friendly’ te 20ak ‘Hike Friendly’ iznajmljiv­ača.

U prosincu 2015. godine pokrenut je i Program kreditiran­ja ‘Kvarner Family’ s ciljem ulaganja i podizanja kvalitete usluge smještaja u objektima u kojima se pružaju ugostitelj­ske usluge smještaja u domaćinstv­u. Kreditni potencijal je pet milijuna kuna, s time da Primorskog­oranska županija subvencion­ira kamatu na odobrene kredite s pet postotnih poena za ulaganja na području Gorskog kotara i malih otoka Primorskog­oranske županije (Unije, Susak, Ilovik, Vele i Male Srakane) tako da kamata za krajnje korisnike u konačnici iznosi oko 1 posto godišnje. Za preostala područja Primorskog­oranske županije, Županija subvencini­ra kamatu s četiri posto. Do ožujka ove godine odobreno je ukupno 40 kredita ukupne vrijednost­i 3.075.878 kuna.

 ??  ?? Pokrenut je i Program kreditiran­ja 'Kvarner Family' potencijal­a 5 milijuna kuna
Pokrenut je i Program kreditiran­ja 'Kvarner Family' potencijal­a 5 milijuna kuna

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia