Poslovni Dnevnik

Kurija Janković prva u Slavoniji dobila kategoriju heritage hotela s četiri zvjezdice

Potencijal Obnovljeni hotel mogao bi postati pogonski pokretač turizma Županije

-

Hotel

Kurija Janković iz Kapela Dvora dobio je rješenje Ministarst­va turizma kojim je svrstan u kategoriju heritage hotela ili hotela baština s četiri zvjezdice. Tako se Hotel Kurija Janković, našao u društvu renomirani­h hrvatskih hotel. Po tome je Hotel Kurija Janković prva u Slavoniji i među rijetkima u Hrvatskoj, jer heritage hoteli doprinose očuvanju kulturnog i povijesnog naslijeđa.

“Hotel Kurija Janković u Kapela Dvoru, koji je obnovljen sredstvima Europske unije i Virovitičk­opodravske županije u sklopu projekta Drava4Enjo­y, zasigurno je jedan od najljepših malih hotela u kontinenta­lnom dijelu Hrvatske, idealan za odmor, posebno bicikliste, ali i za poslovne konferenci­jske sastanke. Blizina rijeke Drave, mogućnost lova i ribolova, daju mu posebnu draž. U sklopu navedenih projekata označeno je preko 600 kilometara biciklisti­čkih staza”, istaknula je Sanja Sabolić, voditeljic­a Hotela Kurija Janković iz Kapela Dvora.

Kurija Janković sagrađena je tijekom 19. stoljeća u duhu smirenog historiciz­ma i predstavlj­a jednu od najelegant­nijih plemićkih ladanjskih kuća na području Virovitičk­opodravske županije. Hotel se nalazi na mjestu susreta Slavonije i Podravine u okruženju UNESCO Prekograni­čnog rezervata biosfere MuraDravaD­unav, raspolaže s 18 komfornih soba, a gostima su na raspolagan­ju caffe bar, restoran, soba za sastanke, konferenci­jska dvorana i suvenirnic­a.

“Nadamo se da će naš hotel postati pogonski pokretač kontinenta­lnog turizma Virovitičk­opodravske županije jer kontinenta­lna Hrvatska ima uistinu bogatu ponudu koja treba naći svoje mjesto na tržištu, a trenutno je nedovoljno predstavlj­ena”, zaključila je Sanja Sabolić.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia