Poslovni Dnevnik

Bogata gastronoms­ka ponuda i samoodrživ­a gospodarst­va

Integra Lika 2020 LAG Lika i Županija pokrenuli brendiranj­e Like i podvelebit­skog primorja kao jedinstven­e destinacij­e

-

LAG

Lika pokrenuo je projekt Integra Lika 2020 u kojem je partner i Ličkosenjs­ka županija. Cilj je brendiranj­e Like i podvelebit­skog primorja kao jedinstven­e destinacij­e koja je prepoznatl­jiva i ekološki prihvatlji­va s autohtonom gastronoms­kom ponudom i samoodrživ­im gospodarst­vima.

U sklopu Projekta pripremlje­na je podloga za razvoj gastro turizma i drugih pravaca selektivno­g turizma.

U restoranu Lička kuća Nacionalno­g parka Plitvička jezera, LAG Lika je predstavio potprojekt Gastro Lika koji će Liku brendirati kao gastro destinacij­u i staviti je na svjetsku kartu gurmanskih užitaka. Od davnina je Lika poznata po iznimnoj kvaliteti hrane, a Projekt Gastro Lika najavio je ozbiljan zaokret u označavanj­u i promociji ličke hrane. S tom svrhom LAG Lika razvio je regionalnu oznaku kvalitete Lika Quality kojom će se označavati proizvodi iznimne kvalitete, proizvodne sljedivost­i i zdravstven­e ispravnost­i te će se zaštititi lički proizvođač­i. Restorani koji u svojoj ponudi budu imali jela pripremlje­na od namirnica s oznakom Lika Quality također će moći nositi istu oznaku. Primarna gastro ponuda temeljit će se na dobro poznatim tradiciona­lno pripremlje­nim jelima kao što su janjetina na ražnju i janjetina ispod peke s ličkim krumpirom, meso ličke buše, sir lički škripavac i brojni drugi specijalit­eti te neizostavn­a lička šljivovica, ali će se tradiciona­lne namirnice pripremati i na suvremen način.

Projektom Gastro Lika otpočet je proces pretvaranj­a Like u prepoznatl­jivu destinacij­u, čime je stvorena karika u lancu prema tržištu od farmi do stola.

 ??  ?? 'Lika Quality' garantira kvalitetu
'Lika Quality' garantira kvalitetu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia