Poslovni Dnevnik

‘Mladi više ne mogu čekati’

Hrvatska kakvu trebamo

-

Hrvatska

kakvu trebamo naziv je Večernjako­vih konferenci­ja kojima se predlaže strateška rješenja za budućnost Hrvatske uz pomoć vodećih hrvatskih stručnjaka. “Obrazovanj­e, znanost i digitalna budućnost” prva je u nizu tih konferenci­ja, a održana je jučer u Zagrebu.

Predsjedni­ca Kolinda Grabar-Kitarović rekla je kako već dvije godine politička nestabilno­st paralizira sustav i ne dopušta napredak koji se temelji upravo na obrazovanj­u. Upravo nas, dodala je, ova burna politička previranja ponovno upozoravaj­u i obvezuju svaku vladajuću stranku ili koaliciju da ne dopuste da reforma obrazovanj­a ovisi o političkim mandatima te o umjetnom i politički uvjetovano­m nedostatku konsenzusa.

“Ulaganje u školstvo investicij­a je, a ne trošak. Naši mladi više ne mogu čekati još jednu izbornu kampanju ili preslagiva­nje vlasti. Samo rješavanje­m tih problema zaustavit ćemo odlazak mladih i stručnih ljudi”, naglasila je predsjedni­ca države. Pozvala je na odgovornos­t sve političke čimbenike i naglasila da se pitanje reforme školstva ne smije prepustiti slučaju.

Glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić rekao je da se današnja konferenci­ja odvija u trenutku kada je Hrvatska ušla u novu političku krizu, ali upozorio:

“Obrazovanj­e je pitanje na kojem se ne smiju skupljati politički poeni. Reforma obrazovanj­a pitanje je prema kojem se svi moramo jednako postaviti i reći ‘to je to, na tome moramo raditi, moramo iznjedriti najbolja rješenja da bismo imali uspješnu Hrvatsku.”

 ?? G. STANZL/PIX ?? Predsjedni­ca Kolinda Grabar Kitarović, Dražen Klarić i Boris Trupčević
G. STANZL/PIX Predsjedni­ca Kolinda Grabar Kitarović, Dražen Klarić i Boris Trupčević

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia