Poslovni Dnevnik

Hanfa još brani trgovanje, Todorić uzeo odvjetnika?

Agrokor pod sumnjom Dok regulator tržišta kapitala čeka reviziju izvješća, sve glasnije spekulacij­e o mogućim uhićenjima

-

Dionice osam Agrokorovi­h kompanija, kojima je po rješenju Hanfe trgovanje obustavlje­no početkom mjeseca, ostaju pod moratorije­m sve dok se ne dovrši posebna, nova revizija koju je zbog sumnji u točnost i potpunost prikaza financijsk­og položaja Agrokor grupe zatražio izvanredni povjerenik Ante Ramljak.

Prema odluci Hanfe, trgovanje dionicama Leda, Zvijezde, Žitnjaka, Tiska, PIKa Vinkovci, Belja, Vupika i Jamnice nastavit će se dan nakon objave od Pricewater­house- Coopersa revidirani­h izvješća za 2016., s kojima će se paralelno obznaniti i izvješća za prvo ovogodišnj­e tromjesečj­e.

Zbog sumnji da u slučaju Agrokorovi­h izvješća nisu posrijedi bile ‘samo’ pogreške, a zbog čega je Vlada Državnom odvjetništ­vu iz proračunsk­e pričuve za troškove istrage i vještačenj­a prošli tjedan odobrila i dodatnih pet milijuna kuna, u javnosti se sve češće čuju i spekulacij­e o tome da bi uskoro mogla uslijediti i uhićenja vodećih ljudi Agrokora. S tim pitanjem novinari su dočekali i premijera Andreja Plenkovića koji im je, pak, uzvratio protupitan­jima: “Kakvo je to pitanje? Kako to mene kao političara možete pitati”.

Drukčiji odgovor izvršne vlasti nije bilo ni očekivati, no ni spekulacij­e kojima su lokalni izbori samo vjetar u leđa time zasigurno nisu otklonjene. Prema neslužbeni­m izvorima, sam Ivica Todorić za taj se scenarij već pripremio; angažirao je odvjetnika.

U isto vrijeme, izvanredna uprava u Agrokoru radi na pripremama noovg kredita za likvidnost, a Ante Ramljak ove je srijede u posjeti Srbiji. “Izvanredni povjerenik ima svoje zadaće, on se brine o svim kompanijam­a koje su u sustavu koncerna Agrokor. Dobro je da vidi kakva je situacija s onim kompanijam­a koje djeluju na području Srbije koje, koliko je meni poznato, funkcionir­aju i posluju dobro”, rekao je tim povodom premijer. Srbijanski ministar trgovine, turizma i telekomuni­kacija Rasim Ljajić uoči beogradsko­g susreta rekao je kako će razgovarat­i o planovima koje Agrokor ima za stabilizac­iju cijelog koncerna, uključujuć­i i za tvrtke kćeri u Srbiji.

 ?? M. LUKUNIĆ/PIX ?? Izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak danas će boraviti u Srbiji
M. LUKUNIĆ/PIX Izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak danas će boraviti u Srbiji

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia