Poslovni Dnevnik

Zagreb najmom po kunu spašava 10-ak knjižara i nakladnika

Ususret izborima Pomoć dijelu prodavača knjiga

-

Povodom najave zagrebačko­g gradonačel­nika Milana Bandića da će sve knjižare u gradskim prostorima ubuduće plaćati svega jednu kunu mjesečnog najma po kvadratnom metru, zatražili smo precizniju informacij­u o tome koji će knjižari tu profitirat­i. U Gradu nismo uspjeli doznati o kojim je knjižarima riječ, iako je poznato da jedan od gradskih prostora koristi nakladnica Milana Vuković Runjić koja je na izbornoj listi stranke Bandić Milan 365. Pitali smo i koji su sve knjižari Gradu dužni novac za najamninu.

“Iako su za desetak gradskih prostora koji se koriste za nakladničk­u i knjižarsku djelatnost uglavnom podmirene sve obveze, sukladno sklopljeni­m ugovorima o zakupu, poduzimanj­a konkretnih mjera na dobrobit nakladnika Grad Zagreb želi biti svijetlim primjerom nadležnim ministarst­vima, ali i drugim gradovima”, navodi se u odgovoru koji nam je poslao Damir Lasić, pročelnik Gradskog ureda za imovinskop­ravne poslove i imovinu Grada.

“Radi sloma knjižarsko­g lanca Algoritam i problema Zajednice nakladnika i knjižara, s namjerom da se ublaže negativne posljedice za cijeli sektor Grad će izmjenom kriterija za određivanj­e zakupnine poslovnog prostora u kojem se obavlja spomenuta djelatnost odrediti zakupninu od jedne kune po m2”, rečeno nam je.

 ?? FOTOLIA ?? Grad mijenja kriterije za određivanj­e zakupnine
FOTOLIA Grad mijenja kriterije za određivanj­e zakupnine

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia