Poslovni Dnevnik

Preuređeni hotel Alan 154 dana u godini služit će samo Britancima

Starigrad Paklenica Agencija Nielson zakupila je Bluesunov objekt za sljedećih pet godina

- SUZANA LEPAN ŠTEFANČIĆ/VL

nih i za skijanje na vodi, wakeboard, jedrenje, kajak, kitesurfin­g, paddle boarding, tenis, brdski biciklizam, slobodno penjanje i planinaren­je.

A za sve to dovezeno je 18 šlepera sportske opreme, vrijedne 600.000 funti. Samo je plovila čak 300, od SUPova, kajaka, surf daski, do laser jedrilica, katamarana i glisera za vuču skijaša na vodi. Približno dva milijuna eura uložila je, pak, Bluesun grupacija u preuređenj­e hotela. Sagrađen je novi bazen u kampu, šest novih teniskih terena s umjetnom travom, rasvjetom i tribinama. Gosti će igrati tenis po programu koji kreira bivši trener slavnoga Andyja Murraya – Mark Petchey.

'Ulažu i u sebe i u nas'

“Praktički pred ulazom u hotel sagrađeni su umjetna stijena za penjanje te mali adrenalins­ki park”opisuje naš sugovornik. Hotel će imati i novi mini golf, vanjske stolove za stolni tenis, odbojku na pijesku, natkriveni plato za vanjski fitness te veliki unutarnji prostor za fitness. Terasa novog pansionsko­g restorana prostire se na gotovo tisuću metara četvor-

Miloš Divić

predsjedni­k Uprave Alan d.d. nih, a koncept joj je “open air dining”. Eksluzivni koktelbar s panoramski­m pogledom je na rekonstrui­ranom desetom katu hotela. Uređena su četiri dječja kluba, prema uzrastima.

“Nielson dovodi 70 članova svoga osoblja, odnosno 30 babysitter­ica i 40 trenera raznih sportova”, navodi Divić.

A britanski će gosti slijetati u zadarsku i splitsku zračnu luku ekskluzivn­im charter letovima Titan airwaysa, koji je proglašeni­m najboljom britanskom charter kompanijom.

“Takav princip praktički je novost u našem turizmu. Dovezli su, primjerice, opremu vrijednu više od pola milijuna funti, čime ulažu u sebe, ali i u nas”, ističe Divić, koji očekuje izvrsnu suradnju.

 ??  ??
 ?? DINO STANIN/ ?? Hotel je već 70 posto rasprodan
DINO STANIN/ Hotel je već 70 posto rasprodan
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia