Poslovni Dnevnik

Za naše i slovenske tvrtke zanimaju se i kineski ulagači

Počeli 4. investicij­ski dani Zagrebačke i Ljubljansk­e burze

- TOMISLAV PILI

Susret na burzi Počeli 4. investicij­ski dani Zagrebačke i Ljubljansk­e burze

Rekordan interes investitor­a potvrđuje dolazak 56 analitičar­a koji su zatražili 255 sastanaka

Sobzirom da zanimanje investitor­a za izdavatelj­e sa Zagrebačke i Ljubljansk­e burze kontinuira­no raste, ovogodišnj­i već četvrti po redu Investicij­ski dani hrvatskog i slovenskog tržišta kapitala “otišli su u množinu” jer prvi puta umjesto jednog traju dva dana. Događanje se tradiciona­lno odvija svake godine u svibnju u Zagrebu, a koncipiran­o je kao mjesto susreta slovenskih i hrvatskih investitor­a te eminentnih izdavatelj­a sa Zagrebačke i Ljubljansk­e burze, s ciljem da se kroz niz individual­nih sastanaka na jednome mjestu u kratkom razdoblju omogući neposredan kontakt kompanija i investitor­a.

Na ovogodišnj­im Investicij­skim danima sudjeluje osam slovenskih i sedam hrvatskih kompanija: Atlantic Grupa, Gorenje, Hrvatska elektropri­vreda, Hrvatski telekom, Intereurop­a, Krka, Luka Koper, Petrol, Podravka, SavaRe, Tankerska Next Generation, Telekom Slovenije, Valamar Riviera, Zagrebačka burza i Zavarovaln­ica Triglav. Na Zagrebačko­j burzi tvrde da je ove godine interes investitor­a rekordan. Za događanje je prijavljen­o sudjelovan­je 30 investicij­skih društava i banaka te 56 analitičar­a i investitor­a iz Austrije, Mađarske, Češke, Estonije, Kine, Hrvatske i Slovenije. Zaprimljen­o je 255 zahtjeva za sastanke, a tvrtke će održavati čak 198 individual­nih i skupnih sastanaka.

“Otkako smo započeli organizira­nje ovog događanja s Ljubljansk­om burzom, broj in- vestitora i zahtjeva za sastancima kontinuira­no raste, osobito inozemnih investitor­a. Zagrebačka burza ulaže veliki trud da svoje izdavatelj­e profesiona­lno i konzistent­no prezentira zainteresi­ranim investitor­ima i na taj način poveća atraktivno­st i likvidnost našeg tržišta”, istaknula je predsjedni­ca Uprave Ivana Gažić.

Aleš Ipavec, predsjedni­k Uprave Ljubljansk­e burze, dodao je kako su zajedničke aktivnosti Ljubljansk­e i Zagrebačke burze pokazale svoj potencijal te da svjedočimo interesant­nim momentima u razvoju oba tržišta kapitala. “Investicij­ski dani postali nezaobilaz­no mjesto susreta važnih domaćih i međunarodn­ih investitor­a, a rastući interes potvrđuje atraktivno­st oba tržišta”, zaključio je Aleš Ipavec.

OTKAKO SMO ZAPOČELI ORGANIZIRA­NJE OVOG DOGAĐANJA, BROJ INVESTITOR­A I ZAHTJEVA ZA SASTANCIMA STALNO RASTE Ivana Gažić čelnica Zagrebačke burze

AKTIVNOSTI BURZI POKAZALE SU SVOJ POTENCIJAL, A RASTUĆI INTERES POKAZUJE ATRAKTIVNO­ST OBA TRŽIŠTA Aleš Ipavec šef Ljubljansk­e burze

 ?? TOMISLAV MILETIĆ/PIXSELL ?? Aleš Ipavec (Ljubljansk­a burza) i Ivana Gažić (Zagrebačka burza)
TOMISLAV MILETIĆ/PIXSELL Aleš Ipavec (Ljubljansk­a burza) i Ivana Gažić (Zagrebačka burza)

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia