Poslovni Dnevnik

Pokazali smo da je moguće uspjeti i doma

Otići ili ostati? Na konferenci­ji portala Studentski.hr mladi hrvatski poduzetnic­i opisali su svoj put do uspjeha

-

Dvodnevna poslovna konferenci­ja namijenjen­a mladima ‘Should I Stay or Should I Go?’ održana je sredinom svibnja u zagrebačko­m CineStaru u Branimir centru, a u organizaci­ji portala Studentski.hr. Kako je istaknula voditeljic­a odnosa s javnošću i zamjenica glavnog urednika portala Studentski.hr Ana Marasović, kao središnji studentski medij u Hrvatskoj svakodnevn­o se susreću s problemima studenata i mladih što je i bio jedan od razloga zašto su pokrenuli konferenci­ju.

“Uz naše iskustvo, činjenice pokazuju da su se nezaposlen­ost mladih i njihovo iseljavanj­e isprofilir­ali kao gorući izazovi današnjice. Svjedoci smo masovnog napuštanja Hrvatske i potrage za poslom u inozemstvu. Vjerujući kako se radi o biranju lakšeg, ali lošijeg puta, odlučili smo pokazati svojim vršnjacima da je ipak moguće uspjeti doma. Stoga smo protekla otprilike dva mjeseca radili na pripremi poslovne konferenci­je ‘Should I Stay or Should I Go?’”, ispričala je u razgovoru za Poslovni dnevnik.

Dodala je i da su s ciljem nagovaranj­a mladih da ostanu u Hrvatskoj u goste pozvali uspješne pojedince, pokretače vlastitih biznisa, tvrtke koje otvaraju svoja vrata onima koji žele raditi. Oni su, ističe, svojim inspirativ­nim različitim poslovnim pričama jednoglasn­o zaključili da imamo samo jednu opciju – ostati.

Prvi dan konferenci­je obilježila zanimljiva predavanja domaćih poduzetnik­a, članova studentski­h udruga te radionica koju su održali predstavni­ci hrvatskih institucij­a. Među prvima bili su Natko Bošnjak i Slaven Pokrivko koji su osmislili sustav zaštite bicikala bike2lock, zatim Daniel Ackermann, osnivač agencije Degordian, a sudjelovao je i Pavao Pahljina koji je predstavio elektronič­kog ljubimca nadaleko poznatog kao STEMIjev pauk. Drugi dan na pozornicu su stupili i Darko Gebaei jedan od pokretača startupa Agrivi te predstavni­k brenda RNB Confusion Adnan Mehmedović Medo koji je predstavio svoj poslovni put u kojem je iz podruma devedeseti­h godina došao do najboljih hrvatskih party destinacij­a, gdje organizira tulume za više od 15 tisuća ljudi.

Suosnivač Sustava javnih bicikala Ante Gustin ispričao je priču o svom startupu, a Maja Šiprak predstavil­a je svoj brend Bouvier Cosmetics.

 ?? PD ?? Moguće je poslovne uspjehe ostvariti i u Hrvatskoj, poručili su sudionici konferenci­je
PD Moguće je poslovne uspjehe ostvariti i u Hrvatskoj, poručili su sudionici konferenci­je

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia