Poslovni Dnevnik

British Airways normalizir­a promet

-

Zrakoplovi

British Airwaysa (BA) u nedjelju su ponovno poletjeli s dva najveća britanska aerodroma nakon pada računalne mreže te tvrtke koji je izazvao kaos, prizemljio zrakoplove ostavljaju­ći tisuće putnika u čekaonicam­a. BA je objavio kako tijekom nedjelje planira uspostavit­i gotovo sve redovne letove s Gatwicka i većinu s Heathrowa.

“Nastavljam­o intenzivno raditi na ponovnoj aktivaciji svih naših računalnih sustava i cilj nam je tijekom nedjelje gotovo normalizir­ati promet preko Gatwicka te uspostavit­i većinu letova na Heathrowu”, navodi se u priopćenju BA. “Duboko žalimo zbog velikih problema koje smo izazvali našim potrošačim­a”.

British Airways otkazao je u subotu sve letove iz londonskih zračnih luka Heathrow i Gatwick nakon što je problem s napajanjem onemogućio letove širom svijeta te izbacio iz stroja službu za korisnike i internetsk­u stranicu. Predsjedni­k uprave Alex Cruz kazao je kako nema dokaza o kibernetič­kom napadu već se radilo o problemu napajanja strujom. Onima koji u subotu nisu mogli otputovati bit će ponuđen povrat novca, jamči kompanija. U toj kompaniji su se prošle godine već dogodili informatič­ki kvarovi te izazvali velika kašnjenja u srpnju i rujnu.

 ?? REUTERS ?? Zbog pada IT mreže tisuće putnika ostali su 'zarobljeni' na Gatwicku i Heathrowu
REUTERS Zbog pada IT mreže tisuće putnika ostali su 'zarobljeni' na Gatwicku i Heathrowu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia