Poslovni Dnevnik

Murter dobio prvi glamping na Slanici

Starosjedi­oci uložili 20 mil. kuna

-

Osam godina nakon što su počeli otkupljiva­ti i čistiti teren uz poznatu plažu Slanica na otoku Murteru, obitelji Jajaš i Turčinov realiziral­i su investicij­u u Kamp Rehut, prvi glamping na ovom otoku, u koji su uložili oko 20 milijuna kuna.

Ovog vikenda i svečano će se otvoriti Kamp Rehut s dvadeset luksuznih mobilnih kućica smješenim u hladu maslina. Gostima uz smještaj nude najam brodova i taksija, različite izlete, jahanje na njihovu ranču Pocahontas, a već na jesen investitor­i najavljuju nova ulaganja.

“Na jesen planiramo krenuti s izgradnjom bazena, kao i male trgovine i suvenirnic­e, te će u funkciji biti i sve ostale parcele u kampu. Nabavit ćemo i bicikle jer se Murter razvija kao cikloturis­tička destinacij­a. Ideja je da budemo otvoreni čitave godine, jer smatramo da u svakom dijelu godine možemo ponuditi neke sadržaje na otoku i okolici”, otkriva Ena Jajaš Turčinov, suvlasnica kampa Rehut koja je u ovaj projekt ušla s bratom Eniom, uz podršku supruga i ostatka obitelji.

Obitelj se inače godinama bavi turizmom i ugostitelj­stvom, iznajmljuj­u apartmane, uzgajali su ovce i koze. U želji da unaprijede ponudu destinacij­e i otvore je nekim novim gostima odlučili su se za glamping, koji je u svijetu hit. Realizacij­a je bila spora, zbog imovinsko pravnih pitanja koja su trebali riješiti prilikom kupnje zemljišta i dobivanja dozvola za gradnju, a projekt je konačno zaživio zahvaljuju­ći novoizabra­nom načelniku općine Murter, Toniju Turčinovu koji je ubrzao donošenje prostornog plana, ističe Ena Jajaš Turčinov.

 ?? PD ?? Ovog vikenda slijedi otvaranje
PD Ovog vikenda slijedi otvaranje

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia