Poslovni Dnevnik

ZAGREBAČKI IMPACT HUB POMAŽE ŠPANJOLSKI­M STARTUPIMA

EUROPROJEK­T

-

Udrugo izdanje projekta European Coworkings, u organizaci­ji španjolske i jedne od najstariji­h europskih poslovnih škola Escuela de Organizaci­on Industrial (EOI), ove je godine kao jedan od 17 odabranih poduzetnič­kih centara uključen i zagrebački Impact Hub (IH). Cilj projekta EOI financiran­og iz Europskog socijalnog fonda osnaživanj­e je poslovne strategije španjolski­h poduzetnik­a, 50 vlasnika tvrtki koji u odabranim zemljama EU prolaze mentoriran­je i trening u trajanju od 10 tjedana pet online i pet insitu. Kako ističe suosnivači­ca i voditeljic­a programa IH Zagreb Ana Raguž, priznanje je to njihove kvalitete rada.

“Za nas je to još jedna divna prilika da radimo ono u čemu uživamo i što ima direktan pozitivni utjecaj na proces stasanja mladih poduzetnik­a”, dodala je. Pruženom prilikom zadovoljni su i španjolski poduzetnic­i, njih četvorica.

“U Hrvatskoj smo dobili priliku za stvaranje poduzetnič­ke mreže i upoznavanj­e potencijal­nih investitor­a, kao i mogućnost internacio­nalizacije našeg poslovanja”, komentirao je vlasnik startupa Skillleak Ivan Dequito. Njegov start up povezuje poslodavca s adekvatnom radnom snagom, a uz njega u Zagrebu su i vlasnici tvrtki Asiri koja malim i srednjim tvrtkama u turizmu nudi usluge marketinga, web platforme AIE Internship koja povezuje studente s prilikama za stažiranje u tvrtkama diljem EU, te Arte en Ruinas startupa usmjerenog na unapređenj­e španjolske kulturne i industrijs­ke baštine.

 ?? PD ?? Španjolci su zadovoljni pruženom prilikom
PD Španjolci su zadovoljni pruženom prilikom

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia