Poslovni Dnevnik

Talijanski A2A prodaje dionice EPCG-a

Kraj partnerstv­a Skupština Crne Gore početkom ožujka usvojila je aneks dioničarsk­og ugovora između države Crne Gore i kompanije A2A o daljnjem upravljanj­u Elektropri­vredom

-

Talijanska kompanija A2A pokrenula je postupak prodaje svojih dionica u Elektropri­vredi Crne Gore (EPCG), priopćio je crnogorski premijer Duško Marković i dodao da nije primjereno da u tome sudjeluje Crna Gora.

“Mi ćemo čekati njihovu odluku. Ta odluka mora biti stavljena nama na stol kako bi se odredili oko toga prihvaćamo li je ili ćemo mi ući u otkup njihovih dionica po pravu prvokupa“, rekao je Marković. Skupština je početkom ožujka usvojila aneks dioničarsk­og ugovora između države Crne Gore i kompanije A2A o daljnjem upravljanj­u u EPCGu. Aneks ugovora vrijedi šest mjeseci, odnosno do 30. srpnja, budući da je postojeći ugovor istekao krajem prosinca 2016.. Aneksom je kompaniji A2A, strateškom partneru u EPCGu, dana konačna prilika da se izjasni o namjeri i daljnjem upravljanj­u elektroene­rte getskom kompanijom. Na pitanje je li konačno jasno da će se ići u gradnju drugog bloka Termoelekt­rane ( TE) Pljevlja, Marković je odgovorio da je to razvojno opredijelj­enje vlade kada je u pitanju energetski sektor.

“Još se vodi dijalog između mogućih investitor­a. Ne mogu sada reći kako će se to završiti, ali ne odustajemo od gradnje drugog bloka“, zaključio je Marković. Na pitanje ima li vlada rješenja za Željeznicu i Montenegro Airlines (MA), odgovorio je da cilj izvršne vlasti nije uvođenje stečaja u tim kompanijam­a.

 ?? HRVOJE JELAVIĆ/ PIXSELL ?? Država ima pravo prvokupa dionica EPCG-a
HRVOJE JELAVIĆ/ PIXSELL Država ima pravo prvokupa dionica EPCG-a

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia