Poslovni Dnevnik

EU novcem razvijaju model ‘odmaraj i stvaraj’

Šibenik Novi tehnološki centar okuplja kreativce iz svijeta

-

Projekt Centra za nove tehnologij­e i poduzetniš­tvo ‘Trokut’, koji bi u sljedeće dvije i pol godine trebao biti izgrađen u šibenskoj Mandalini, dobio je 20 milijuna bespovratn­ih kuna iz EU fondova. Početak radova ukupne vrijednost­i oko 27 milijuna kuna zakazan je za početak 2018. godine, a konačan bi rezultat trebao biti radni prostor s 28 funkcional­nih jedinica, fleksibiln­im prostorima, uredima i drugim sadržajima.

Riječ je o važnom iskoraku u smjeru izgradnje imidža Šibenika kao relevantno­g središta u kreiranju ideja, startup-ova te novih poslova, poručio je šibenski gradonačel­nik Željko Burić u ponedjelja­k prilikom obilaska lokacije.

“Želja nam je da u naš grad dolaze mladi koji su željni kombinacij­e odmora i rada. U budućem Centru dobit će potrebnu infrastruk­turu za razvoj svojih poslovnih ideja, a istovremen­o će moći uživati u odmoru”, dodao je. Novi je poduzetnič­ki centar koncipiran u skladu s tzv. ‘holliworko­m’ odnosno navikama mlađih generacija poduzetnik­a da rade i za vrijeme odmora.

“Istražili smo zahtjeve novih generacija i proizašlo je da je riječ o skupini koja ne može odvojiti posao od godišnjeg odmora, pa im uz sunce i more moramo ponuditi i mjesto za rad”, za ŠibenikIn je izjavio pročelnik Upravnog odjela za gospodarst­vo, poduzetniš­tvo i razvoj Matija Bumbak.

 ??  ?? Početak radova planiran je za prve dane 2018.
Početak radova planiran je za prve dane 2018.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia