Poslovni Dnevnik

U luksuzni kamp uložili 20 mil. kn, a u planu još toliko

Dašak luksuza Elitni kamp na Murteru ima 20 dizajnersk­ih kućica tik od plaže

- DARKO BIČAK darko.bicak@poslovni.hr

Vlasnici kampa Rehut na Murteru planiraju proširiti postojeći kapacitet za 10 kućica, izgraditi dva bazena te smještaj za osobe s invalidite­tom

Glamping kamp Rehut u uvali Slanica na Murteru, u kojeg je uloženo 20 milijuna kuna, proteklog je vikenda otvorio vrata svojih 20 luksuznih mobilnih kućica, a vlasnici već najavljuju nove investicij­e koje će i premašiti ovaj iznos.

Obiteljski biznis

Radi se o projektu obitelji Jajaš i Turčinov, koje na Murteru već imaju razgranati turistički i građevinsk­i biznis, a sam luksuzni kamp je zamisao Ene Jajaš i njezina brata Enija. Ove dvije obitelji daju i petero od ukupno 15-ak zaposlenih u kampu. Za građevinsk­e radove, napravljen­e i tek one planirane, zadužen je Enin suprug Denis koji je osobno zasadio gotovo sve masline, lozu te ostale mediterans­ke biljke koje krase ovaj kamp.

“Projekt nije bio jednostava­n i sve je trajalo puno duže nego smo očekivali. Osam godina smo otkupljiva­li zemlju od nekih 25 različitih vlasnika te se istodobno borili s birokracij­om. Cijena se kretala od 50 do gotovo 500 eura po četvornom metru. Sam kamp prostire se na 6000 kvadrata, a još 4000 kvadrata je pripre- mljeno za drugu fazu investicij­e u kojoj ćemo povećati kapacitet na 30ak kućica, a napravit ćemo i dva bazena te trgovačke sadržaje uz samu plažu Slanica”, pojašnjava Denis Jajaš. Njegova supruga Ena, koja je direktoric­a kampa, pojašnjava da za dodatne investicij­e planiraju koristiti sredstva HBORa za žene poduzetnic­e.

“Kad smo se odlučili za pokretanje sve popularnij­eg glampinga, obišli smo desetak luksuznih kampova po Europi da vidimo koncept po kojem oni posluju. S tim iskustvom sam mogla utjecati na gotovo svaki detalj uređenja našeg Rehuta”, ističe Ena Jajaš. Dodaje da joj je velika želja što prije napraviti i kućice prilagođen­e osobama s invalidite­tom jer da postoji veliki interes tržišta u tome segmentu.

Uz samo more

Same mobilne kućice u glampingu Rehut su u tri kategorije luksuza, a samim tim i cijena smještaja može dostići i 250 eura po noćenju. Kamp je smješten uz jednu od najljepših plaža na Murteru, Slanicu, na 30ak metara od mora.

 ?? D. BICAK/PD ?? Ena Jajaš, direktoric­a kampa Rehut, odgovorna je za većinu detalja u kućicama
D. BICAK/PD Ena Jajaš, direktoric­a kampa Rehut, odgovorna je za većinu detalja u kućicama
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia