Poslovni Dnevnik

Four Seasons ide i u Dubrovnik

Hotelski brend nakon Hvara ima novi plan

- MARIJA CRNJAK

Lanac traži dobrog partnera za dugoročnu suradnju i u prvoj je fazi pregovora za projekt u Dubrovniku

Hotelska kompanija Four Seasons nakon Hvara planira ulazak u Dubrovnik, gdje razmatra nekoliko potencijal­nih projekata i partnera. Potvrdio je to za Poslovni dnevnik Simon Casson, direktor hotelskih operacija Four Seasons Hotels & Resorts za tržište Europe, Bliskog istoka i Afrike.

Kako je poznato, prestižni hotelski brend na hrvatsko tržište ušao je s investicij­skom bankom Arqaam Capital koja u uvali Brizenica u Starom Gradu na Hvaru najesen počinje graditi luksuzni resort vrijedan milijardu kuna. Projekt je predstavlj­en u Sesvetskom Kraljevcu, gdje je u jednoj industrijs­koj hali izgrađe-

Simon Casson

dir. hotelskih operacija na replika vile koja će se graditi u Brizenici. “Za naš brend je važno da budemo na hrvatskoj obali, koja ima jako puno potencijal­a za razvoj luksuznog turizma. Zanima nas Dubrovnik, gdje tražimo dobrog partnera za dugoročnu suradnju. Pregovaram­o s nekoliko investitor­a, sljedeći tjedan vraćam se u Hrvatsku kako bih ih obišao”, kazao nam je Casson, uz napomenu da su razgovori tek u početnoj fazi, te ne može otkrivati detalje. Osim što se radi o destinacij­i koja je već razvila luksuzni segment ponude, Dubrovnik je relativno blizu Hvara, gdje bi za dvije godine trebao biti otvoren njihov prvi resort u Hrvatskoj. Four Seasons trenutačno upravlja sa 105 hotela, resorta i rezidencij­a u 43 zemlje.

Gostima na Hvaru će uz zgradu hotela sa zajednički­m sadržajima nuditi sto vila i rezidencij­e, otvorene i zatvorene bazene, spa i fitness centar,više restorana i barova, kongresne dvorane i pristaništ­a za hidroavion­e.

VAŽNO NAM JE DA BUDEMO PRISUTNI NA HRVATSKOJ OBALI

 ?? PD ?? Ovako će izgledati sobe u resortu u Brizenici u Starom Gradu
PD Ovako će izgledati sobe u resortu u Brizenici u Starom Gradu
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia