Poslovni Dnevnik

Iz Čačka dijelovi za Škodina vozila

Kreće tvornica Prvi maj

-

Do kraja 2017. godine planira se ponovno pokretanje proizvodnj­e u čačanskoj tvornici Prvi maj, koja bi trebalo proizvodit­i neke od dijelova za češku tvornicu automobila Škoda. To je novinarima priopćio Milenko Kostić, vlasnik tvrtke Auto Čačak, nakon što se sastao s veleposlan­icom Češke Republike, Ivanom Hlavsovom.

Prema Kostićevim riječima, pregovori o pokretanju proizvodnj­e dijelova traju već nekoliko mjeseci i plan je da budu završeni do kraja godine, uz podršku Auto Čačka kao partnera, ali i češkog veleposlan­stva.

“Očekujemo da ćemo do kraja godine početi proizvodnj­u određenih komponenti za tvornicu Škoda. Na tome već dugo radimo, imamo podršku veleposlan­stva. Pogon bi se gradio u tvornici Prvi maj, koja je trenutno u stečaju. Pregovori o tome šta bi se proizvodil­o još traju, ima dosta mogućnosti”, najavio je Kostić.

Češka veleposlan­ica izjavila je da Auto Čačak simbol uspješne gospodarsk­e suradnje sa Srbijom, koja je u samom vrhu kada je riječ o prodaji Škodinih vozila u regiji.

“Buduća suradnja najviše ovisi o srpskim potrošačim­a i želje da se kupuju Škodini automobili. Prodaja je sada na dobroj razini i Srbija prednjači u tome”, rekla je Ivana Hlavsova.

 ??  ?? Škode se odlično prodaju u Srbiji
Škode se odlično prodaju u Srbiji

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia