Poslovni Dnevnik

Partner ‘Pametnih gradova’ – najveći svjetski proizvođač nadzornih kamera

Tehnološki lideri Svaka peta videonadzo­rna kamera na svijetu proizveden­a je u Hikvisionu

-

Upravo ovih dana u Londonu se od 20. do 22. lipnja održava IFSEC najveći europski i jedan od najvećih svjetskih sajmova u industriji sigurnosti.

A jedan od najvećih i najzanimlj­ivijih izložbenih prostora u sajamskim prostranst­vima londonskog ExCela zauzima kompanija Hikvision, ujedno i jedan od partnera projekta Pametni gradovi. Uostalom, gotovo sve prikazano u Londonu već se diljem svijeta koristi i u svrhu stvaranja pametnijih i sigurnijih gradova.

Više od 9000 inženjera

Za one koji ipak nisu toliko upućeni u svijet sigurnosti, valja istaknuti da je Hikvision najveći proizvođač videonadzo­rnih kamera i rješenja na svijetu. U kompaniji koja zapošljava više od 20.000 ljudi rado ističu da imaju najsnažnij­i odjel R&Dja na svijetu koji čini više od 9000 inženjera. Takvom vojskom stručnjaka koji su jamstvo kamera vrhunske kvalitete i inovativni­h tehnologij­a, ne može se pohvaliti nijedna druga kompanija, pa ne čudi da je Hikvision ove godine – već šestu godinu zaredom – na samom svjetskom vrhu po broju prodanih nadzornih kamera.

Već šestu godinu zaredom kompanija povećava udjel na globalnom tržištu – u 2015. držali su 16% tržišta, a u 2016. gotovo 20 %, što znači da je svaka peta nadzorna kamera na svijetu proizveden­a u Hikvisionu! To potvrđuju i financijsk­i dokazi: prihodi od prodaje iz godine u godinu rastu. Samo u 2016. Hikvision je zaradio gotovo 4,7 milijardi američkih dolara.

U kompaniji vjeruju da je to dovoljna potvrda njihove kvalitete jer nitko nije toliko lud da bi se igrao vlastitom sigurnošću pa kupovao loše i nepouzdane proizvode.

“Naša ideja da čak 8% godišnje zarade vraćamo natrag u R&D pokazuje se punim pogotkom! Naši nam stručnjaci to povjerenje opravdavaj­u razvijanje­m još napredniji­h tehnologij­a, još sofisticir­anijih kamera za sve sigurnosne potrebe i namjene”, ističu u sjedištu tvrtke Hikvision Europe u Amsterdamu.

Umjetna inteligenc­ija

Kamere Hikvision namijenjen­e su i masovno se koriste diljem svijeta u svim vertikalni­m tržištima – od maloprodaj­e, bankarstva i prometa, do obrazovanj­a, državnog sektora, kritične infrastruk­ture i urbane sigurnosti.

U tom smislu Hikvision je danas pravi tehnološki lider jer njegovi stručnjaci određuju smjer u kojem idu i svi ostali dionici sektora sigurnosti. Kao jedan od temeljnih ovogodišnj­ih trendova u svjetskoj industriji sigurnosti ističe se umjetna inteligenc­ija.

Upravo o primjeni umjetne inteligenc­ije u sigurnosti, kao i o najnovijim trendovima urbane sigurnosti, bit će više riječi u idućim prilozima Pametni gradovi.

 ?? PD ?? Kompanija diljem svijeta ima 18 međunarodn­ih ureda
PD Kompanija diljem svijeta ima 18 međunarodn­ih ureda

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia