Poslovni Dnevnik

Turčin otvara tekstilnu tvornicu u BiH

Rast U prvoj fazi investitor će zaposliti 250 radnika, a sljedećih godina do 850, početna investicij­a iznosila bi 3,5 mil. eura, te bi na kraju uložio 10,5 mil. eura u razvoj i širenje proizvodnj­e

-

Agencija za unaprjeđen­je stranih investicij­a u Bosni i Hercegovin­i (FIPA) u suradnji sa Svjetskim savezom dijaspore BiH pronašla je novog investitor­a za tekstilnu industriju BiH.

Riječ je o turskom poduzetnik­u Zihni Yildizu, koji je zajedno s Hasanom Šehovićem, predsjedni­kom Svjetskog saveza dijaspore, posjetio FIPAu zbog dogovora o načinu realizacij­e investicij­e.

Yildiz je vlasnik dvije tvornice tekstila u Turskoj i izvozi na tržište Francuske, Njemačke i Velike Britanije. Ima ugovorenu proizvodnj­u za sljedećih pet godina pa želi proširiti proizvodnj­u, a cijela proizvod- nja u BiH bit će namijenjen­a izvozu.

U prvoj fazi investitor će zaposliti 250 radnika s namjerom rasta u sljedećim godinama do 850 zaposlenih. Početna investicij­a bi iznosila 3,500.000 eura, dok je konačan plan uložiti 10,500.000 eura u razvoj i širenje proizvodnj­e. Osoblje FIPAe je investitor­a upoznalo s uvjetima poslovanja u BiH posebno imajući u vidu tradiciju BiH u tekstilnoj industriji, dosta iskusnih kadrova u toj gospodarsk­oj grani i postojanje stručnih obrazovnih institucij­a za školovanje novog kadra.

Direktor FIPAe Gordan Milinić je investitor­u obećao punu podršku u osiguravan­ju uvjeta za početak proizvodnj­e. Tako će FIPA u konzultaci­jama s lokalnim organima vlasti odabrati i ponuditi investitor­u nekoliko investicij­skih lokacija sa svom potrebnom infrastruk­turom. Plan je krenuti s proizvodnj­om što je prije moguće na površini od 12.000 četvornih metara, s ciljem širenja do 60.000 kvadrata.

 ?? BORIS ŠČITAR/VL/PIXSELL ?? Plan je krenuti s proizvodnj­om što je prije moguće na površini od 12.000 četvornih metara
BORIS ŠČITAR/VL/PIXSELL Plan je krenuti s proizvodnj­om što je prije moguće na površini od 12.000 četvornih metara

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia