Poslovni Dnevnik

Gradnja metroa u Beogradu 2020.

Strategija razvoja

-

Gradonačel­nik

Beograda Siniša Mali najavio je da bi gradnja metroa u Beogradu mogla početi 2020. i da je potrebno najmanje tri i pol godine da se on završi. Nakon predstavlj­anja Strategije razvoja Beograda do 2021. godine Mali je rekao da će se sastati s predstavni­cima francuske kompanije Egis, koja bi trebalo sačiniti predvisibi­lity studiju.

“Očekujem da će ovog tjedna biti potpisan sporazum. Studija traje devet mjeseci, a nakon toga radimo glavni projekt. Potrebno je oko godinu i pol do dvije da se završi glavni projekt i svi poslovi koji su nužni da bi se krenulo u izgradnju”, objasnio je gradonačel­nik. S gradnjom metroa može se početi 2020. godine, rekao je Mali, dodajući da je plan da se izgradi prva linija od 22 kilometra i druga linija od 20 kilometara, a ukupna investicij­a iznosi oko četiri milijarde eura.

Mali kaže da je to investicij­a koju grad može financirat­i i da za tu potrebu ima novca i u proračunu, jer je to strateški važan posao.

Na pitanje je li se odustalo od javnopriva­tnog partnerstv­a, on je rekao da postoji nekoliko opcija: da cijeli projekt bude javnopriva­tno partnerstv­o, da se sve radi iz kredita i možda najbliže rješenje da Grad osigura financije za građevinsk­e radove, a da javnopriva­tno partnerstv­o bude na softveru i kompozicij­ama.

 ?? PD ?? U dvije linije treba uložiti 4 mlrd. eura
PD U dvije linije treba uložiti 4 mlrd. eura

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia