Poslovni Dnevnik

VILLA MAGDALENA MAMI VIŠE POSLOVNIH TURISTA

ZAGORSKI TURIZAM >>

- MARIJA CRNJAK

Vlasnici ponajbolje­ga malog hotela na kontinentu uredili su nove smještaje jedinice, dvoranu za sastanke, wellness, restoran...

Hotel Villa Magdalena u Krapinskim Toplicama od početka lipnja svojim gostima nudi nove smještajne jedinice, dvorane za sastanke, prošireni wellness i restoran s terasom, nakon investicij­e vrijedne oko dva milijuna eura. Kako je poznato, radi se o prvom hotelu s četiri zvjezdice u Hrvatskom zagorju, u vlasništvu obitelji Petrović, koji je otvoren 2009. godine, tri godine zaredom dobitnik je nagrade Turistički cvijet za najbolji mali kontinenta­lni hotel, te brojnih nagrada posebno iz područja gastronomi­je. Hotel će danas obići ministar turizma Gari Cappelli.

Villa Magdalena se preuređenj­em i proširenje­m kapaciteta planira bolje pozicionir­ati u segmentu poslovnog turizma, čime će pridonijet­i cjelogodiš­njoj turističko­j ponudi kontinenta­lne Hrvatske, ističu investitor­i koji su ulaganje financiral­i vlastitim sredstvima i kreditom.

Postojećih devet smještajni­h jedinica povećali su na 24, od kojih svaka i dalje zadržava brend, što znači da ima jacuzzi s termalnom vodom u dnevnom boravku. Proširili su i panoramsku wellness i spa oazu na krovu hotela s velikim unutarnjim bazenom od inoxa, što je novi trend u bazenskoj ponudi, te su modernizir­ali i proširili restoran, te dodali prostorije za poslovne skupove, čime računaju na više poslovnih gostiju.

Hotel se zadnjih osam godina na tržištu pozicionir­ao u prvom redu kao hotel za parove koji dolaze na odmor i wellness, uz podjednak broj domaćih i stranih gostiju iz Slovenije, Italije i Austrije. Zagorje i inače ima sve veći udjel stranih gostiju u ukupnom broju turista, a radi se čitave godine.

Villa Magdalena poznata je i kao jedan od hotela s najboljom popunjenoš­ću, koja je u godini ulaska u investicij­u rekonstruk­cije bila 81 posto, što se očekuje i s novim proširenim kapaciteti­ma. Vlasnik hotela Ivan Petrović nedavno je Hini izjavio da Villa Magdalena postiže znatno više cijene od prosjeka županije i kontinenta, što obrazlaže jedinstven­im uslugama i kvalitetom ponude.

Hotel je prošlu godinu završio s rekordnim prihodom od 3,5 milijuna kuna, doduše uz kontinuira­n rast troškova.

Investicij­a obitelji Petrović tek je jedna od najavljeni­h kapitalnih investicij­a u turizam Krapinskih Toplica, što bi trebalo riješiti problem nedostatka kapaciteta koji se navodi kao jedna od najvećih prepreka razvoju zdravstven­og i ostalih oblika turizma u Zagorju. Nedavno je potvrđeno ulaganje kineskog Zhongya holdinga koji planira ulo-

ZBOG KVALITETE POSTIŽEMO ZNATNO VIŠE CIJENE OD PROSJEKA ŽUPANIJE I KONTINENTA

žiti 30 milijuna eura u građevinsk­e projekte u Krapinskim Toplicama, prvenstven­o u obnovu Hotela Toplice, ali i gradnju apartmana i vila, a imaju ambicije i za gradnju doma za treću dob te javnu garažu. U rujnu bi investitor­i iz Rusije s 12 milijuna eura trebali početi izgradnju novog hotela na ulazu u kompleks Krapinskih toplica. Hotel će imati 90 soba, wellness i kongresni centar za 450 sudionika, te bi također trebao imati četiri zvjezdice.

 ??  ??
 ?? PD ?? Broj jedinica su povećali i sada svaka ima jacuzzi u dnevnom boravku, a hotel ima i novi bazen
PD Broj jedinica su povećali i sada svaka ima jacuzzi u dnevnom boravku, a hotel ima i novi bazen
 ??  ?? Ivan Petrović vlasnik Magdalene
Ivan Petrović vlasnik Magdalene

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia