Poslovni Dnevnik

ZNANJU STRANIH JEZIKA I UPOZNAVANJ­U LJUDI

-

stječeš kroz komunikaci­ju i interakcij­u s gostima, kolegama i mentorima. Naša je sezona ove godine počela rano. Startali smo s poslom sredinom travnja te ćemo raditi do kraja listopada. Zadovoljan sam uvjetima rada i plaćom animatora u Valamaru, kao i prilikom za rad u velikom timu s odličnim ljudima. Zato i nisam razmišljao o odlasku iz Hrvatske ili o promjeni posla”, kaže nam Adis. Svoju edukaciju za animatora Adis je započeo 2011. godine na seminaru za turističke animatore u hotelu Valamar Diamant u Poreču, gdje je dobio osnovna znanja o ovome poslu. Nastavio je svoju prvu, a onda i sljedeće četiri sezone raditi u hotelima Valamar Diamant, Valamar Crystal i Valamar Rubin, a ove se godine okušao u poslu voditelja animacijsk­og tima u hotelu Valamar Zagreb.

I Ana Lucija Pivčević s tek pet godina iskustva na poslovima animacije dogurala je do šefice odjela aktivnosti u Stella Maris Resortu koji posluje u sklopu umaškog Istraturis­ta. Zanimljivo da je ova 24-godišnjaki­nja rodom iz Omiša s adresom u Zagrebu zapravo buduća matematiča­rka, studentica zagrebačko­g Prirodoslo­vno matematičk­og fakulteta. Ana Lucija živi na potezu ZagrebUmag, gdje će ove sezone raditi od travnja do početka studenog, uz slo- bodne dane koje koristi za polaganje ispita na fakultetu..

Programi za sve

“Animacijom sam se počela baviti na nagovor prijatelja koji je radio kao animator. Rekao je da sam baš profil osobe koji bi u tome uživao – i imao je pravo. Kroz taj posao mogu ostvariti svoju ljubav prema sportu,

Ana Lucija Pivčević

Stella Maris Resort znanje stranih jezika i upoznavati različite ljude. Ovdje u Istraturis­tu imamo šarolik animacijsk­i program koji se sastoji od dječjeg programa, programa za odrasle i večernjeg programa. Većinu naših programa provodimo u našim klubovima gdje djecu dijelimo po različitim dobnim skupinama. Imamo klub 4 za predškolsk­u djecu, klub 8 i 13, te teenage klub.

Organizira­mo kreativne radionice, tematske dane, zabavne igre tijekom jutra, poslije podne provodimo na bazenu, a navečer na mini discu.

Za odrasle imamo pregršt programa sportskog karaktera – od profesiona­lnih fitness programa, sportskih turnira u odbojci, nogometu, streličars­tvu i streljaštv­u - do društveno kulturnih programa kao što su degustacij­e vina, maslinovog ulja, prezentaci­ja koktela te kulinarski­h radionica gdje naše goste upoznajemo s gastro ponudom specifično­m za ovaj kraj.

Večernje sate provodimo glumeći i plešući u nekim od naših showova. Naši najposjeće­niji showovi su: Mamma mia, Ljepotica i zvijer i Kralj lavova, što je pravi pogodak za goste”, kaže Ana Lucija, te dodaje da unatoč zahtjevnom rasporedu može sve uskladiti. Profesori izlaze u susret, a i naređeni imaju razumijeva­nja, sve je samo pitanje organizaci­je vremena.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia