Poslovni Dnevnik

BIZOVAČKE TOPLICE

BAZENI RADE, SLIJEDI 45 MILIJUNA KUNA ULAGANJA

- SUZANA LEPAN ŠTEFANČIĆ/VL redakcija@vecernji.net

Hotel Termia zatvoren je u siječnju i čeka ga rekonstruk­cija, procijenje­na na 25 milijuna kuna. Postat će hotel s četiri zvjezdice

Nakon što su pet mjeseci bili zatvoreni, otvoreno je u srijedu svih 11 bazena u Bizovačkim toplicama. Kupači, tako, ponovno mogu uskočiti u najveći bazen s valovima u Hrvatskoj, ali i u još jedan vanjski te sedam unutarnjih bazena. Voda opet “struji” i kroz dva termalna koja su za rehabilita­ciju pacijenata u lječilištu Bizovačkih toplica.

“Bazeni su bili zatvoreni od siječnja, a za to vrijeme smo sagradili vlastitu hidrostani­cu. Iskoristil­i smo naša prirodna bogatstva i sada imamo vlastitu vodu za upotrebu”, kaže Stjepko Bulić, direktor tvrt- ke Sunčane toplice. Sagradili su i novi ulaz u kupalište, novi prilaz bazenima, obnovili saune, dodatno uredili okoliš... Investicij­a je to veća od dva milijuna kuna.

Sunce koncern Jake Andabaka kupilo je posrnule Bizovačke toplice prije tri godine za 14 milijuna kuna. Prodane su, inače, tek iz sedmog pokušaja, bile su devastiran­e i u stečaju.

“Čim je osnovana tvrtka Sunčane toplice, krenulo se s prvim valom investiran­ja u kojem je uloženo oko 10 milijuna kuna u izgradnju najvećeg bazena s valovima u Hrvatskoj koji je otvoren u kolovozu 2015.”, podsjeća Bulić.

Izgrađeno je i potpuno novo lječilište Bizovačke toplice, a ta je investicij­a bila “teška” 22 milijuna kuna. Istodobno, započela je i potpuna rekonstruk­cija unutarnjih bazena, koji su otvoreni lani u kolovozu. Uređeni su sportski tereni i okoliš, sagrađeno je dječje igralište. Na bazenima se organizira­ju noćni partiji, kino projekcije i koncerti. U toj fazi obnove, uloženo je dodatnih 20 milijuna kuna. Kad se sve zbroji, dolazimo do 52 milijuna kuna.

No, slijede još dvije investicij­e, od najmanje 45 milijuna. Hotel Termia zatvoren je u siječnju i čeka ga rekonstruk­cija, procijenje­na na oko 25 milijuna kuna. Postat će tako hotel s četiri zvjezdice, umjesto dosadašnje dvije.

“U završnoj su fazi izrada projekta, troškovnik­a i popratne dokumentac­ije za obnovu hotela, a nakon toga slijedi prikupljan­je ponuda i odabir izvođača. Vrlo je teško predviđati koliko će obnova trajati jer se na građevini od otvorenja ništa nije dodatno radilo i ulagalo pa ćemo tek kada radovi započnu, znati nešto konkretnij­e”, ističe naš sugovornik.

Planirano je i dodavanje novih atrakcija i bazena, a taj bi račun trebao iznositi oko 20 milijuna kuna.

U ZAVRŠNOJ SU FAZI IZRADA PROJEKTA, TROŠKOVNIK­A I POPRATNE DOKUMENTAC­IJE ZA OBNOVU HOTELA TERMIA Stjepko Bulić Sunčane toplice

 ?? PD ?? U srijedu je, nakon preuređenj­a, otvoreno svih 11 bazena Aquapolisa
PD U srijedu je, nakon preuređenj­a, otvoreno svih 11 bazena Aquapolisa
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia