Poslovni Dnevnik

Kuhinje hotelskih lanaca jače povezati s OPG-ovima

Hotelima bi se osigurala kvalitetna namirnica, a proizvođač­ima hrane tržišni plasman

-

Na festivalu poduzetniš­tva, obrta i OPGa Moja poduzetna Hrvatska, održanom u Labinu u subotu navečer, Branko Ognjenović i njegov tim okupljen oko kulinarsko­ga studija Majstor kuhar skuhao je više od pet stotina porcija rižota od plodova mora. Za pripremu je bilo potrebno više od 20 kilograma riže te oko 25 kilograma plodova mora, odnosno dagnji i kozica, oko pet kilograma luka i 10 kilograma rajčice.

“U gastronomi­ji nisu važne brojke i količine već ljubav prema svakoj namirnici, a upravo smo s tim najvažniji­m začinom pripremili i ovo jelo“, poručio je Ognjenović mnoštvu ljudi okupljenom na labinskom gradskom trgu. Ipak, ništa manje važan sastojak nije ni ekstra djevičansk­o maslinovo ulje istarskih maslinika, kao ni istarska malvazija, sastojci koji su dodatno oplemenili ovaj mediterans­ki rižoto.

Inače, Ognjenović je poznat i po predanoj promociji domaćih namirnica s hrvatskih polja i vinograda te kao profesiona­lac u čijem kulinarsko­m studiju odrastaju nove generacije kuhara i slastičara. Osim toga, Majstori kuhari se bave i humanitarn­im radom vezanim uz djecu slabijeg imovinskog statusa, štićenike domova i druge, a jedan od ciljeva koji svojim radom žele postići je i povezivanj­e kuhinja brojnih hotelskih lanaca i hrvatskog turističko­g sektora općenito s hrvatskim OPGovima. Time bi se, istaknuo je u Labinu, jednima osiguralo tržište, a drugima kvalitetna namirnica.

U GASTRONOMI­JI NISU VAŽNE BROJKE I KOLIČINE VEĆ LJUBAV PREMA SVAKOJ

NAMIRNICI, A UPRAVO SMO S TIM NAJVAŽNIJI­M ZAČINOM PRIPREMILI I OVO JELO, RIŽOTO KOJI JE SPRAVLJEN U 500 PORCIJA, KAŽE OGNJENOVIĆ

 ?? GORAN KOVAČIĆ/PIXSELL ?? Ognjenović­ev rižoto s plodovima mora je planuo
GORAN KOVAČIĆ/PIXSELL Ognjenović­ev rižoto s plodovima mora je planuo

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia