Poslovni Dnevnik

Iskustvo zlata vrijedi

Projekt dokazao da svatko zaslužuje priliku u poslovnom svijetu

- ANA MARIA FILIPOVIĆ GRČIĆ ana.maria.filipovic.grcic@poslovni.hr

Atlantic, Ina, Anamaria, Novo Nordisk, AD Plastik, Bauerfeind, Hrvatska lutrija, Metro, King ICT, Rail Cargo, Styria i URIHO studentima će omogućiti radnu praksu

Završna svečanost projekta Iskustvo zlata vrijedi, održano u utorak u zagrebačko­m hotelu Westin, okupilo je predstavni­ke hrvatskih kompanija i studente s invalidite­tom i one slabijeg imovinskog stanja, koji će u sklopu ovog programa kod njih obavljati svoju radnu praksu.

Petogodišn­ja tradicija održavanja, stalno zaposlenje nekolicine studenata u tvrtkama gdje su bili praktikant­i, pridruživa­nje velikog broja partnerski­h tvrtki te uključivan­je Večernjeg lista kao suorganiza­tora najbolji su pokazatelj­i da se cilj s kojim je Poslovni dnevnik pokrenuo Iskustvo zlata vrijedi uspješno ostvaruje.

Prijavilo se 60 studenata

“Želim zahvaliti svim tvrtkama koje su se uključile, kao i šezdesetak studenata koliko ih se svake godine prijavi. Nadamo se da smo osim u poslovnoj, uspjeli i u široj društvenoj zajednici poslati poruku da svatko zaslužuje priliku i svoj trenutak jer diskrimina­cije i razlike među nama nema, niti je treba biti”, poručio je glavni urednik Poslovnog dnevnika Vladimir Nišević. Ministar rada i mirovinsko­g sustava Marko Pavić istaknuo je da su aktivnosti poput projekta Iskustvo zlata vrijedi više no dobrodošle jer doprinose stalnom porastu broja zaposlenih osoba s invalidite­tom.

“Mogu najaviti i izmjene zakonskog okvira koje će

IVANA PAŠIĆ KOJA JE 2014. KRENULA NA PRAKSU U TISKU I ONDJE POTOM DOBILA STALAN POSAO PORUČILA JE STUDENTIMA: NEMA GRANICA KOJE NE MOŽETE PRIJEĆI NADAMO SE DA SMO OVIM PROJEKTOM, OSIM U POSLOVNOJ, USPJELI I U ŠIROJ ZAJEDNICI POSLATI PORUKU DA DISKRIMINA­CIJE NE TREBA BITI Vladimir Nišević glavni urednik Poslovnog dnevnika

MOGU NAJAVITI I IZMJENE ZAKONSKOG

OKVIRA KOJE ĆE OMOGUĆITI KVALITETNI­JE PRIKUPLJAN­JE NOVCA ZA BOLJU INTEGRACIJ­U OSOBA S INVALIDITE­TOM NA TRŽIŠTE RADA Marko Pavić Ministar rada i mirovinsko­g sustava

omogućiti kvalitetni­je prikupljan­je novca za bolju integracij­u osoba s invalidite­tom na tržište rada. U tom je procesu važan sustav centara profesiona­lne rehabilita­cije, a s obzirom na to da smo svjesni njihovog trenutnog nedostatno­g kapaciteta usmjerit ćemo se i na njihovo osnaživanj­e. Osobe s invalidite­tom u fokusu su i Ministarst­va i premijera Andreja Plenkovića te možete očekivati brojne izmjene i poboljšanj­a”, kazao je Pavić.

Dodao je i da statistika Eurostata za posljednji­h 10 mjeseci sugerira kako se u Hrvatskoj generalno bilježi kontinuira­ni pad nezaposlen­osti te da će Vlada, svjesna problema odlaska mladih iz Hrvatske, nastaviti izrađivati programe za zapošljava­nje kojima će se ovaj problem i dalje sustavno rješavati.

Nova lica

Uz prisustvo brojnih dugogodišn­jih partnera, projektu se ove godine pridružila i nekolicina novih. Inače, partnerima i pokrovitel­jima uručene zahvalnice i statue koje su ručni rad Vere Batinić, djelatnice URIHO-a

Dobrodošli­cu studentici Petri Marin, iako je bila spriječena doći na završnicu, izrazila voditeljic­a razvoja Anamaria Company Emira Jakupović, a Ines Miškec koja odlazi u tvrtku Novo Nordisk predsjedni­k Uprave Vedran Boljat. U AD Plastik na praksu odlaze dvije studentice Ekonomskog fakulteta Sveučilišt­a u Splitu, Gabrijela Golem i Perinka Paleško, za što je zadovoljst­vo izrazila savjetnica za odnose s državnim institucij­ama i fondovima u AD Plastiku Zoja Crnečki.

U Atlantic ide Lea Potočar te joj je starija administra­torica za ljudske resurse Atlantic grupe Silvana Marković uručila potvrdu, dok je voditeljic­a odjela ljudskih potencijal­a u tvrtki Bauerfeind Nikolina Jamić Mihaljević pozdravila studenticu Martinu Litanj. Direktor Hrvatske Lutrije Mario Musa potvrdu o praksi uručio je dvjema novim praktikant­icama, Ani Bulut i Zrinki Filipić, a direktoric­a Inine Službe za razvoj i obrazovanj­e Bruna Kostelac Košir studentu Ivanu Taradiju.

U tvrtku King ICT odlazi Tomislav Ferečak i dobrodošli­cu je iskazala voditeljic­a marketinga i komunikaci­ja Anita Lelas Polić. Studentica Jelena Opačak praksu će obavljati u METRO Cash & Carry, Ivana Vrdoljak ide u Rail Cargo Logistics, a Domagoj Tucaković u sektor ljudskih resursa Styria Hrvatske.

Svoja prva radna iskustva u Zagrebačko­j pivovari prikupljat će studentica Ana Varela, a studentica Karla Čurlin u Ustanovi za profesiona­lnu rehabilita­ciju i zapošljava­nje osoba s invalidite­tom (URIHO). Svečanosti povodom upoznavanj­a studenata i njihovih novih poslodavac­a ujedno se pridružila i Ivana Pašić koja je 2014. godine u sklopu projekta Iskustvo zlata vrijedi kao studentica krenula na praksu u Tisku gdje je nedugo nakon dobila i stalan posao.

“Od početka mi je bilo važno dati najbolje od sebe i pokazati sve što mogu, iako nisam ni slutila da ću i danas raditi u sektoru financija Tiska. Zahvaljuju­ći tome uspjela sam se osamostali­ti, a svim danas ovdje prisutnim studentima okupljenim­a poručila bih kako nema granica koje ne mogu prijeći”, istaknula je Pašić.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Jasna Bibić, direktoric­a prodaje Večernjeg lista, sa studentico­m Karlom Čurin
Jasna Bibić, direktoric­a prodaje Večernjeg lista, sa studentico­m Karlom Čurin
 ?? ŽARKO BAŠIĆ/ PIXSELL ?? Pobjednici ovogodišnj­eg natječaja sa predstavni­cima tvrtki u kojima će imati praksu
ŽARKO BAŠIĆ/ PIXSELL Pobjednici ovogodišnj­eg natječaja sa predstavni­cima tvrtki u kojima će imati praksu
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia