Poslovni Dnevnik

U Medical centeru Rogaška gostima je na raspolagan­ju čak 40 liječnika

Ljekovita voda Najveća privatna zdravstven­a ustanova u Sloveniji zapošljava 150 osoba

- md

Rogaška Slatina dovela je zdravstven­i turizam na novu razinu kontinuira­nim ulaganjima u svoju turističku ponudu i smještajne kapacitete. Naime, već 350 godina ljudi dolaze zbog izvora ljekovite vode bogate magnezijem koja pomaže u nizu zdravstven­ih problema. Kako bi gostima pružili jedinstven užitak, usluge detoksikac­ije i wellnessa uloženo je u hotele, ugostitelj­sku ponudu i medicinski centar. Hoteli Sava i Zagreb imaju 500 kreveta, noć u apartmanu je 800 eura po osobi, a restoran Kajzer u sklopu kompleksa na listi je deset najboljih u Sloveniji.

“Turisti kod nas dolaze ne toliko zbog bolesti koliko zbog prevencije. Imamo niz specijalis­ta, laboratori­jske analize, a naš novi Roi spa centar nudi više od sto tretmana i prostire se na 1200 kvadrata. Top datumi po punjenosti su nam periodi oko 1. svibnja i Nove godine”, kaže Urška Grobelšek iz marketinga hotela Sava.

U lječilištu Rogaška Slatina 80 posto gostiju su stranci, od čega je čak 35 posto Rusa, a smještajni kapacitet im je 2000 kreveta od čega je čak 1700 u hotelima. Najnoviji hotel Rogaške Slatine je hotel Atlantida koji ima 13 apartmana i 63 sobe. Medical center u Rogaškoj Slatini najveća je privatno zdravstven­a ustanova u Sloveniji, a gostima je na raspolagan­ju 40 liječnika i čak 150 zaposlenik­a. Naravno, zdravstven­i tretmani i usluge ovog centra povezane su s konzumacij­om Donat Mg vode koja već niz godina ostvaruje i izvozne uspjehe. Primjerice u Njemačkoj i Rusiji dio je ponude ljekarna.

 ?? SILVIJA MUNDA ?? U luksuznom hotelu Sava u Rogaškoj Slatini noćenje u atraktivno­m apartmanu po osobi stoji 800 eura
SILVIJA MUNDA U luksuznom hotelu Sava u Rogaškoj Slatini noćenje u atraktivno­m apartmanu po osobi stoji 800 eura
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia