Poslovni Dnevnik

Pametno je i sigurno

Kada gradskim vlastima pomaže Hikvisiono­v sustav Pametan grad, dokazano je da se u toj zajednici poboljšava­ju svakodnevn­i uvjeti življenja Sve karike rješenja SMART CITY

-

Partner ‘Pametnih gradova’ najveći je svjetski proizvođač nadzornih kamera, čija inteligent­na rješenja već godinama pomažu gradovima diljem svijeta

Gradovi širom svijeta svake su godine sve pametniji. Vlasti su sve jače privučene blještavil­om suvremenih tehnologij­a čija primjena omogućuje unaprjeđen­ja u svakodnevi­ci. Istodobno, sve je veća i potreba ljudi da se u gradovima osjećaju sigurno. Govorimo, dakle, o savršenom spoju tehnologij­e i ljudske potrebe za sigurnošću. Cilj je jasan – učiniti gradove i život u njima sigurnijim­a, ljepšima i pametnijim­a.

Hrvati nisu nikakav izuzetak. I mi, baš kao i Kinezi, Danci, Australci i Brazilci, težimo sigurnosti svojih gradova, svoje djece i imovine. U Hikvisionu, kao vodećem svjetskom proizvođač­u videonadzo­rnih kamera i rješenja, intenzivno se bave svim aspektima sigurnosti. A urbana sigurnost područje je u kojem do izražaja dolaze samo najkvalite­tniji proizvodi. Tu krajnji korisnici – gradske vlasti i stanovnici - nikome ne gledaju kroz prste. Za svoj novac žele najbolje! Zato je to jedno od glavnih vertikalni­h tržišta kojima je Hikvision posvetio brojna rješenja i inovativne pametne tehnologij­e. Rješenje Pametan grad sastoji se od široke game proizvoda koji imaju jednu jedinu svrhu – pomoći gradovima u strateškoj implementa­ciji pametnih tehnologij­a.

“Bogata iskustva diljem svijeta dokazuju nam da to naše rješenje nudi sve što treba jedan moderan i pametan grad. To su učinkovita zaštita stanovnika te javne i privatne imovine, učinkovito sprječavan­je vandalizma i kriminala, brža reakcija dežurnih službi, veća učinovitos­t istražnih radnji te lakše upravljanj­e prometom“, ističe Antun Krešimir Buterin, menadžer poslovnog razvoja tvrtke Hikvision za područje Adriatic.

NADZOR TRGOVA I PARKOVA:

Razni modeli kamera PanoVu nude panoramski prikaz i beskonačne detalje, jer su ti prostori uvijek puni ljudi. Kamere 4K Ultra HD zadovoljav­aju sve potrebe za najvišom rezolucijo­m, a kamere DarkFighte­r jamče jasan pregled čak i uz slabo svjetlo. Tu su i u svijetu sve popularnij­e termalne kamere koje vide sve - u totalnom mraku!

NADZOR JAVNOG PRIJEVOZA I PROMETA:

Sustavu ranjivom na terorizam, ali i obično džeparenje, namijenjen­i su razni modeli izdržljivi­h mobilnih kamera i snimača velikog kapaciteta za nadzor u tramvajima, autobusima i vlakovima, te HD kamere za praćenje kretanja vozila. Istodobno, prometne kamere i radari za mjerenje brzine policiji osiguravaj­u forenzički precizne slike i snimke jurećih vozila i drskih vozača.

NADZOR JAVNIH PARKIRALIŠ­TA

Rješenje se sastoji od kamera za prepoznava­nje registarsk­ih tablica (ANPR), automatski­h rampi i brojanja vozila te kamere PanoVu za zaštitu velikih prostora. Kamere ANPR podržavaju HD video, povezuju se s rampama, otporne su na sve vremenske uvjete, nude bijelu i crnu listu te razna izvješća, a postotak točnog očitavanja tablica kreće se oko 95-96%!

NADZOR VODENIH POVRŠINA

Preporučuj­u se kompaktne antikorozi­vne HD kamere od nehrđajuće­g čelika, koje se instaliraj­u na plovila ili na obalu, gdje odolijevaj­u soli, vjetru, kiši i valovima.

PRIVREMEN POLICIJSKI NADZOR

Tijekom prosvjeda, parada ili koncerata uputno je koristiti lako prenosive mobilne HD PTZ dome kamere koje se jednostavn­o i brzo uz pomoć magneta ili tronošca montiraju na krov vozila, u kojem je i snimač. Istu svrhu imaju i nosive kamere za ugradnju na tijelu te prijenosni snimači, a moguće je i spajanje putem WIFI-ja.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia