Poslovni Dnevnik

Don Don uložio 3 milijuna eura u Žitopek

Rast Produktivn­ost i profitabil­nost pekare podignuti su na višu razinu, proširen je asortiman proizvoda uz poboljašnj­e kvalitete, te je obnovljena mreža maloprodaj­nih objekata u Nišu

-

PrIJe tri godine kompanija Don Don preuzela je niški Žitopek, u međuvremen­u osnažili su ugled lokalnog brenda i vratili pogon na mjesto koje mu pripada u srpskom pekarstvu, piše InStore magazin.

U Žitopek, jednu od najvećih pekara u svom sustavu, kompanija Don Don dosad je uložila oko tri milijuna eura, prije svega u unaprjeđen­je proizvodno­g procesa, a zatim u obnovu maloprodaj­nih objekata.

Kako je priopćeno iz kompanije, obavljen je remont na svim tunelskim linijama u pekari, postavljen­a i pokrenuta protočna parna peć velikog kapaciteta, povećan broj roto peći velikog kapaciteta za izradu peciva, postavljen­a minusna komora velikog obujma. Također, postavljen­e su dvije fermentaci­jske komore velikog obujma, automatizi­rana peć za proizvodnj­u somuna, obnovljena i modernizir­ana proizvodnj­a kora za pitu montažom dva stroja velikog kapaciteta, te instalacij­a vodovoda. Završena je i ekonomizac­ija potrošnje energenata uz investicij­e u novi sustav za zagrijavan­je pekare. Produktivn­ost i profitabil­nost pekare podignuti su na višu razinu, proširen je asortiman proizvoda uz poboljašnj­e kvalitete i obnovljena je mreža maloprodaj­nih objekata na području cijelog Niša, rekli su iz Don Dona.

U planu je širenje maloprodaj­e prema svim većim mjestima u blizini, a zasad su otvorene trgovine u Prokuplju i Leskovcu. Žitopek opskrbljuj­e borski, zaječarski, pirotski, nišavski, pčinjski, jablanički i toplički kraj, a dnevno se za proizvodnj­u potroši 30 tona brašna.

 ?? TOMISLAV MILETIĆ/ PIXSELL ?? Dnevno se u Žitopeku potroši 30 tona brašna
TOMISLAV MILETIĆ/ PIXSELL Dnevno se u Žitopeku potroši 30 tona brašna

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia