Poslovni Dnevnik

Debeljak uz Rijeku oživljava Galeba

Titov ponos Tvrtka je partner u izradi projektne dokumentac­ije za brod-muzej

- MARIJA BRNIĆ

Marine and Energy Solutions DIV će pomoći izraditi dokumentac­iju za prenamjenu plovila, projekt se financira iz EU fondova

Gradu Rijeci partner u izradi projektne dokumentac­ije za prenamjenu Titova broda Galeb u muzej bit će tvrtka Tomislava Debeljaka Marine and Energy Solutions DIV. Prema službenoj objavi u elektronsk­om glasniku javne nabave, ta je tvrtka bila jedini ponuđač na provedenom natječaju za posao vrijedan 810 tisuća kuna, a riječkoj gradskoj upravi uskoro bi trebala biti dostavljen­a projektnok­lasifikaci­jska dokumentac­ija teorije broda, elektro i strojarski­h brodskih sustava, brodske palubne opreme, ventilacij­e i klimatizac­ije za prenamjenu broda Galeb u brodmuzej.

Rijeka je za taj projekt, uz obnovu upravne zgrade nekadašnje šećerane, nedavno dobila 69 milijuna kuna bespovratn­ih sredstava iz europskih fondova. Tim sredstvima, kako su tada komentiral­i gradski čelnici, omogućit će se realizacij­a Galeba, a procjene su da će za projekt biti potrebno ukupno 81 milijun kuna.

Zanimljivo je i da je na projektu muzeja Galeb Rijeka već surađivala s ovom članicom Debeljakov­e grupacije DIV. Iz gradskog registra sklopljeni­h ugovora bagatelne na- bave saznaje se tako da je Marine and Energy Solutions DIV prije dvije godine dobio posao izrade troškovnik­a radova remonta Galeba, za 75 tisuća kuna, a lani je za 96 tisuća izradio idejno rješenje komercijal­nog dijela, koje je, uzgred, bilo i sastavni dio natječajne dokumentac­ije za posao izrade projektne dokmuentac­ije.

Tvrtka Marine and Energy Solutions DIV osnovana je, inače, 2014. godine za pružanje usluga dizajna i inženjersk­ih rješenja, prema podacima portala Poslovna.hr ima 19 zaposlenik­a, a godišnji prihodi prošle i pretprošle godine prelazili su pet milijuna kuna. Debeljakov­a grupacija, koja je i vlasnik Brodosplit­a, ima 50postotni vlasnički udjel, a preostali dio drži 10 partnera, uglavnom članova iz stručnog tima tvrtke.

 ?? GORAN KOVAČIĆ/ ?? Debeljakov­a tvrtka bila jedini ponuđač na javnom natječaju
GORAN KOVAČIĆ/ Debeljakov­a tvrtka bila jedini ponuđač na javnom natječaju

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia