Poslovni Dnevnik

Helidromi za bolnice

-

Vlada

Sjedinjeni­h Američkih Država s 450 tisuća dolara financira gradnju poligona za helikopter­sko slijetanje ispred četiri hrvatske bolnice zagrebačke Nove bolnice KB Dubrava, KBCa u Osijeku i općih bolnica u Slavonskom Brodu i Karlovcu.

S inicijativ­om svoje vlade da financijsk­i participir­a u poboljšanj­u kvalitete zdravstven­ih usluga u Hrvatskoj Veleposlan­stvo SADa obratilo se resornom Ministarst­vu zdravlja prije pola godine. Pomoć u gradnji pratio je zahtjev da realizacij­u podupre i Hrvatska sufinancir­anjem dijela troška, odnosno da preuzme teret PDVa, te plati trošak vanjskog nadzora za izgradnju poligona.

Vrijednost hrvatskog sudjelovan­ja, za koje je na jučerašnjo­j sjednici Vlada dala odobrenje, iznosi jedan milijun kuna. Taj novac, kako je istaknuo ministar zdravstva Milan Kujundžić, već je predviđen na stavkama u ovogodišnj­em državnom proračunu. Pri gradnji poligona za prihvat helikopter­a, kako je istaknuto, poseban će se naglasak dati osiguranju uvjeta za noćno slijetanje.

 ??  ?? Financira se gradnja poligona u četiri grada
Financira se gradnja poligona u četiri grada

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia