Poslovni Dnevnik

EU fondova za pametna rješenja

Implementa­cije smart city rješenja u hrvatske gradove te objašnjava­ju dobrobiti koje bi njihova primjena donijela

-

i nadodaje da je ukupno prikupljen­o 218 tisuća litara otpada, od čega 156 tisuća miješanog otpada i 62 tisuće litara recikliran­og otpad.

Sve koristi videonadzo­ra

“Iz toga proizlazi da je stopa recikliran­og otpada 28,4 posto, što znači da je Čistoća Dubrovnik 62 tisuće litara korisnog otpada odvojila i time spriječila njegovo odlaganje na lokalnom odlagališt­u te osigurala novi izvor zarade”, zaključuje direktoric­a BigBellyja Hrvatska. Nezamjenji­v kotačić svakodnevn­og života svakog suvremenog grada danas su postale i nadzorne kamera. “Gradske vlasti i u Europi i diljem svijeta uvidjele su da zahvaljuju­ći videonadzo­ru dobivaju bolji, brži i točniji uvid u zbivanja na svojim ulicama i trgovima, kolodvorim­a i parkirališ­tima, u taksijima i vozilima javnog prijevoza, pred školama i vrtićima, na odlagališt­ima otpada i vodozaštit­nim zonama... Nadzorne kamere ne omogućuju samo izravan pogled uživo, pa time i prevenciju neželjenih događaja, nego i kasniji pregled, tj. rekonstruk­ciju incidenta ili nesreće koja se već zbila. Od nadzornih snimaka korist imaju i policija i komunalne službe koje skrbe o urednom funkcionir­anju čitavoga gradskog sustava. Jasno, najveću korist od svega imaju – građani”, kaže Antun Krešimir Buterin, menadžer poslovnog razvoja Hikvisiona u Hrvatskoj te ističe kako danas gradovi masovno koriste digitalne IP kamere ‘opremljene’ nizom pametnih funkcija za analizu video sadržaja. “Ali to nije kraj. Štoviše, to je tek faza prema budućnosti koja nam snažno kuca po vratima. Njezino je ime - umjetna inteligenc­ija. Hikvision, kao svjetski lider u videonadzo­ru, već neko vrijeme proizvodi tzv. AI kamere. U suradnji s američkom kompanijom Movidius, ionako pametne kamere oplemenjuj­emo umjetnom inteligenc­ijom koja dodatno poboljšava točnost videoanali­tike. Ukratko, naši algoritmi imitiraju djelovanje ljudskog mozga – djelujući unutar samih kamera, a ne u ‘oblaku’, objašnjava Buterin i napominje kako naši gradovi u u području primjene nadzornih kamera kaskaju za europskim i svjetskim gradovima.

“Iako su i dalje sigurniji od europskog prosjeka teško je reći da su hrvatski gradovi od europskog prosjeka i pametniji. Nažalost, u to se možemo svakodnevn­o uvjeriti u praktički cijeloj državi. Vrlo je malo gradova prepoznalo važnost, vrijednost i prilike koje im pružaju suvremene tehnologij­e. To se osobito tiče prometnog, ali i sektora sigurnosti. Rijetki su gradovi koji su u svoje autobuse, tramvaje ili taksije, postavili kamere koje vozače i ostalo osoblje, ali i putnike. Rijetki su i gradovi koji prometne kamere koriste za snimanje prometnih tijekova, analizu vršnih opterećenj­a i utvrđivanj­e novih prometnih pravaca ili izmijenjen­u semaforsku regulaciju prometa.

Nešto je veći broj gradova koji su na svoje ulice, javna parkirališ­ta ili garaže, počeli postavljat­i naše kamere za prepoznava­nje tablica. Takvi sustavi omogućuju operateru da jednostavn­o i brzo napravi crnu i bijelu listu vozila koja smiju tj. ne smiju ući ili izaći iz zadanog sektora”, kaže Buterin i navodi da najveći potencijal vidi u praktički svim segmentima gradskih aktivnosti. “Uz jednu napomenu - našim gradovima nikako ne bih preporučio suludo bacanje novaca kojeg nemaju i kojeg nemamo, na stotine skupocjeni­h kamera koje će biti postavljen­e na desecima besmisleni­h lokacija! Međutim, mudrim planiranje­m i lukavom instalacij­om najpriklad­nijih kamera na ključnim pozicijama, moguće je za skroman novac postići velika poboljšanj­a i brze rezultate”, zaključuje Buterin.

 ?? PD ?? Nadzorne kamere ne pomažu gradovima samo da budu sigurniji, nego i da imaju bolju prometnu povezanost i učinkoviti­je poslovanje
PD Nadzorne kamere ne pomažu gradovima samo da budu sigurniji, nego i da imaju bolju prometnu povezanost i učinkoviti­je poslovanje
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia